babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
Szia! BelĂŠpsz vagy RegisztrĂĄlsz?
Hamarosan újra becsengetnek, kezdődik az új tanév. Nem könnyű annak a szülőnek, akiknek a csemetéje most lesz elsős, anyagilag sem, lelkileg sem.
Hamarosan újra becsengetnek, kezdődik az új tanév. Nem könnyű annak a szülőnek, akiknek a csemetéje most lesz elsős, anyagilag sem, lelkileg sem.
 
Ahhoz, hogy gyerekünk kíváncsian, szorongások nélkül kezdhesse meg iskolai tanulmányait, nekünk magunknak kell elsősorban nyugodtnak maradnunk, ha szóba kerül a tanévkezdés. Sosem szabad azt érzékeltetnünk a gyerekkel, hogy sajnáljuk, amiért vége az óvodás éveknek, és jaj, mi lesz majd vele az iskolában. Beszéljünk a tanító néniről, az intézményről mindig pozitívan, megerősítően.
 
Mindenképpen a gyerekkel együtt menjünk el beszerezni a taneszközöket, tankönyveket. Bár biztosan lesznek apróbb harcok, hogy milyen mesefigura legyen a tolltartón és milyen színű legyen a könyvborító, de a lehetőségekhez képest vegyük figyelembe a gyerek ízlését, hiszen ő fogja 1 éven át használni azokat, legyen meg hozzá a kedve! Ugyanakkor azt is gondoljuk át, mennyi időre veszünk táskát, tornazsákot, tolltartót, módunkban áll-e azt évente lecserélni, ha már ciki lesz a Pókemberes vagy a hercegnős holmi? Az iskolatáskát vásárlás előtt mindenképp próbáltassuk fel a gyerekkel, nézzük meg, valóban kényelmes-e az ergonómiailag tervezett táska. Arra is ügyeljünk, hogy ne legyen már önmagában is olyan nehéz, hogy azt a kisiskolások ne bírják el hosszabb távon.
 
A legtöbb helyen adnak listát a beszerzendő tanszerekről, nekünk csak ki kell pipálni a megvásárolt tanszereket. De készüljünk fel rá, hogy évközben mindig kevésnek bizonyul az előírt ceruza- vagy füzetmennyiség, ezért a nyár végi, szezonális akciókban vegyünk ezekből többet. Otthon ezeket a plusz darabokat mi magunk tegyük el biztos helyre, hogy később is meglegyen (a gyerekek többsége nem tud ebben az életkorban még vigyázni a holmijára).
 
A tornaórára való felszerelést se felejtsük el: vegyünk olyan tornaruhát (pólót, tornanadrágot), ami nem műszálas, nem irritálja a gyerek bőrét, jól szellőző anyagból készült. A tornacipő tartsa jól a bokát – és ha a gyerekünk esetleg hadilábon állna a cipőkötéssel, akkor válasszunk tépőzáras változatot.
 
Gondoljuk át azt is, hogy az étkezést hogyan oldjuk meg: otthonról visz a gyerek tízórait, vagy az iskolai menzán eszik? Ha otthonról viszi, akkor legyen egy jól záródó kulacsa és tízórais doboza, ezek óriási választékban kaphatóak.
 
Jó, ha az időbeosztásunkat még augusztusban átgondoljuk: mikor kell majd reggelenként felkelni, elindulni otthonról az iskolába? Ha a nyáron egy kicsit ,,ellustultunk”, az utolsó héten már próbáljuk meg reggel úgy ébreszteni a gyereket, mint amikor majd iskolásként kell ébrednie, könnyítsük meg az átállást, ne hirtelen kelljen belerázódnia a koránkelésbe, ha nincsen hozzászokva.

AjĂĄnlĂł

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

Napi

Kevesebbet agyalni, megérteni, elfogadni, nem elégedetlenkedni, kivárni, megérezni, rálelni, megszerezni, megszeretni, megbecsülni, ha kell, elengedni, újra várni, visszavárni, megölelni, szeretni, sírni utána, sírni vele, élni. (...) Ennyi az Élet. Talán csak ennyi. De ez épp elég.

- Oravecz NĂłra -

A legjobb baba ajĂĄndĂŠk!

még több
még több
még több
tovĂĄbb
tovĂĄbb
tovább
tovább

tovább