babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
Szia! BelĂŠpsz vagy RegisztrĂĄlsz?
Hamarosan újra becsengetnek, kezdődik az új tanév. Nem könnyű annak a szülőnek, akiknek a csemetéje most lesz elsős, anyagilag sem, lelkileg sem.
Hamarosan újra becsengetnek, kezdődik az új tanév. Nem könnyű annak a szülőnek, akiknek a csemetéje most lesz elsős, anyagilag sem, lelkileg sem.
 
Ahhoz, hogy gyerekünk kíváncsian, szorongások nélkül kezdhesse meg iskolai tanulmányait, nekünk magunknak kell elsősorban nyugodtnak maradnunk, ha szóba kerül a tanévkezdés. Sosem szabad azt érzékeltetnünk a gyerekkel, hogy sajnáljuk, amiért vége az óvodás éveknek, és jaj, mi lesz majd vele az iskolában. Beszéljünk a tanító néniről, az intézményről mindig pozitívan, megerősítően.
 
Mindenképpen a gyerekkel együtt menjünk el beszerezni a taneszközöket, tankönyveket. Bár biztosan lesznek apróbb harcok, hogy milyen mesefigura legyen a tolltartón és milyen színű legyen a könyvborító, de a lehetőségekhez képest vegyük figyelembe a gyerek ízlését, hiszen ő fogja 1 éven át használni azokat, legyen meg hozzá a kedve! Ugyanakkor azt is gondoljuk át, mennyi időre veszünk táskát, tornazsákot, tolltartót, módunkban áll-e azt évente lecserélni, ha már ciki lesz a Pókemberes vagy a hercegnős holmi? Az iskolatáskát vásárlás előtt mindenképp próbáltassuk fel a gyerekkel, nézzük meg, valóban kényelmes-e az ergonómiailag tervezett táska. Arra is ügyeljünk, hogy ne legyen már önmagában is olyan nehéz, hogy azt a kisiskolások ne bírják el hosszabb távon.
 
A legtöbb helyen adnak listát a beszerzendő tanszerekről, nekünk csak ki kell pipálni a megvásárolt tanszereket. De készüljünk fel rá, hogy évközben mindig kevésnek bizonyul az előírt ceruza- vagy füzetmennyiség, ezért a nyár végi, szezonális akciókban vegyünk ezekből többet. Otthon ezeket a plusz darabokat mi magunk tegyük el biztos helyre, hogy később is meglegyen (a gyerekek többsége nem tud ebben az életkorban még vigyázni a holmijára).
 
A tornaórára való felszerelést se felejtsük el: vegyünk olyan tornaruhát (pólót, tornanadrágot), ami nem műszálas, nem irritálja a gyerek bőrét, jól szellőző anyagból készült. A tornacipő tartsa jól a bokát – és ha a gyerekünk esetleg hadilábon állna a cipőkötéssel, akkor válasszunk tépőzáras változatot.
 
Gondoljuk át azt is, hogy az étkezést hogyan oldjuk meg: otthonról visz a gyerek tízórait, vagy az iskolai menzán eszik? Ha otthonról viszi, akkor legyen egy jól záródó kulacsa és tízórais doboza, ezek óriási választékban kaphatóak.
 
Jó, ha az időbeosztásunkat még augusztusban átgondoljuk: mikor kell majd reggelenként felkelni, elindulni otthonról az iskolába? Ha a nyáron egy kicsit ,,ellustultunk”, az utolsó héten már próbáljuk meg reggel úgy ébreszteni a gyereket, mint amikor majd iskolásként kell ébrednie, könnyítsük meg az átállást, ne hirtelen kelljen belerázódnia a koránkelésbe, ha nincsen hozzászokva.

AjĂĄnlĂł

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

Napi

Fantasztikusan érzem magam a bőrömben! Tényleg. Ha majd borzalmas hetem lesz, emlékeznem kell erre az érzésre.

- Stephen Chbosky -

A legjobb baba ajĂĄndĂŠk!

még több
még több
még több
tovĂĄbb
tovĂĄbb
tovább
tovább

tovább