babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
Mire szlk lesznk, ltalban mr tlvagyunk a kzpiskols veken, rendelkeznk szakmval, diplomval, a legtbben nem vgyunk jra belni az iskolapadba. Pedig a gyerekeinkkel otthontlttt id nagyszeren kihasznlhat nmagunk kpzsre is.
Mire szlk lesznk, ltalban mr tlvagyunk a kzpiskols veken, rendelkeznk szakmval, diplomval, a legtbben nem vgyunk jra belni az iskolapadba. Pedig a gyerekeinkkel otthontlttt id nagyszeren kihasznlhat nmagunk kpzsre is.
Tbbfle formban is tanulhatunk felnttknt. Tovbbkpezhetjk magunkat a sajt szakmnkban, vagy valami egszen msba is foghatunk. Ha olyan kpzst vlasztunk, ami a szakmnkba vg, mg az is elkpzelhet, hogy a munkahelynk, ahonnan szlsi szabadsgra mentnk, hajland lesz valamilyen formban tmogatni (anyagilag, vagy gyakorlati hellyel). Sajt magunk eslyeit nvelhetjk gy arra, hogy a gyesrl visszatrve szvesen lssanak majd a fnkeink, mint rtkes munkaert. Tudakoljuk meg, folynak-e ppen vllalati bels kpzsek s ha igen, krjnk engedlyt, hogy rszt vehessnk azokon.
Elfordulhat az is, hogy valami teljesen mst szeretnnk csinlni, mint szls eltt. Sok nben a gyerekvllalssal egyidben szabadulnak fel olyan kreatv energik, amik azeltt mlyen szunnyadtak. Nk sokasga tanul meg kzmves technikkat, ktkezi tevkenysgeket, a szerencssek az otthontlttt vek alatt ezt annyira kpesek elsajttani, hogy ksbb meglhetsi forrss is vlhat. gy az jonnan megszerzett tuds az nmegvalsts egy formja is.
Mindenkppen rdemes ezeket az veket nyelvtanulsra is fordtani. Akr az alapoktl, akr a meglv nyelvtudst felfrissteni, az internet ehhez nagyon nagy segtsg. Knnyen tallhatunk nyelvoktats oldalakat, vagy olyan frumokat, ahol anyanyelvi szinten beszlkkel trsaloghatunk az adott nyelven.
Gondoljuk t, milyen terveink vannak a gyes (gyed) lejrta utni idkre. Alkalmazottak szeretnnk lenni, vagy nll vllalkozsba kezdeni? Otthonrl szeretnnk dolgozni, vagy nem gond az utazs? A jelenlegi szakmnkban megtehetjk-e azt, amik a terveinkben szerepelnek? Ha nem, akkor merjnk valami jba vgni. OKJ-s rendszer, szakmai kpzsek az orszg szmos pontjn indulnak rendszeresen. Tbb kpzintzmny is knl kedvezmnyes tanfolyamokat kismamk szmra, errl mindenkpp rdemes elzetesen tjkozdni.
Ha szakmai vagy felsoktatsi kpzsre jelentkeznk, amellett, hogy j ismeretekre tesznk szert, mg j emberekkel is megismerkedhetnk, j kapcsolati tkre is tallhatunk. Ennek rtkt semmikpp se becsljk le: annak, aki hosszabb idt tlt pelenkzssal s prfzssel a ngy fal kztt, valsgos megvlts ms felntt emberek trsasga.

Ajánló

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

A derűs embereknek nem könnyebb a sorsuk, csak más szemüveg van rajtuk. Azt szoktuk mondani: jó természetük van. A jóra vannak hangolva. Életörömre. (...) Tedd csak fel az "áldott szemüvegedet", s máris látod, hogy süt a nap, hogy sok öröm és emberi jóság van.

- Müller Péter -

A legjobb baba ajándék!

mg tbb
mg tbb
mg tbb
tovább
tovább
tovbb
tovbb

tovbb