babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
Szia! BelĂŠpsz vagy RegisztrĂĄlsz?
A hétköznapok rohanása után jólesik együtt eltölteni a hétvégét azokkal, akiket a legjobban szeretünk. Sokszor azonban nem jut eszünkbe semmi, amivel minőségi időt tölthetnénk együtt. Adunk néhány tippet.
A hétköznapok rohanása után jólesik együtt eltölteni a hétvégét azokkal, akiket a legjobban szeretünk. Sokszor azonban nem jut eszünkbe semmi, amivel minőségi időt tölthetnénk együtt. Adunk néhány tippet.

 Biciklizzünk!
A biciklizés több szempontból is hasznos. Amellett, hogy egy közös biciklitúra remek családi program, még ismeretlen tájak bebarangolásának is egy nagyon népszerű módja. És persze még egészséges is. A kicsiket, akik még nem tudnak kétkerekűn tekerni, a szülők vihetik biciklisülésben. Egyúttal könnyen megtaníthatjuk a nagyobb gyerekeknek a KRESZ alapjait.
Tervezzük meg előre a túra útvonalát! Megtehetjük azt is, hogy egy távolabb vidékre kocsival, vagy vonattal szállítjuk a kerékpárokat, nem otthonról kerekezünk el közvetlenül.
Mindig ellenőrizzük a biciklik állapotát (keréknyomás, lámpák, fékek állapota stb.) és sose feledkezzünk meg a megfelelő védőfelszerelésről.

Túrázzunk!
Túrázni hidegben vagy hóban is lehet, mindössze jól fel kell öltözni hozzá. Az egész család aktívan részt tud benne venni, még a kutyát is vihetjük. A babákat háti hordozóban cipelheti anya vagy apa. Egybeköthetjük termések, virágok gyűjtésével, vagy vihetünk növényhatározót, hogy felismerhessük a körülöttünk lévő növényeket. Részt vehetünk egyéni, vagy szervezett túrákon is –ez utóbbiakon garantáltan kedves közösségre találhatunk, nagy élmény lesz a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt.
A túrát felturbózhatjuk geocachinggal is, azaz előre meghatározott GPS-koordináták alapján meg kell keresnünk egy jól lezárt és elrejtett ládát, amibe az előző túrázók rejtettek valamit. Ezután mi is teszünk bele egy apró jutalmat a következő megtalálónak, a dobozban lévő kis füzetecskébe pedig beírhatjuk, hogy sikerült ezt a ládát megtalálnunk. A rejtekhelyekről és a geocachingról bővebb információkat találunk az interneten.

Társasozzunk!
Ha az időjárás nem engedi meg a kinti programokat, a jó öreg társasjátékok még mindig szórakoztató időtöltést ígérnek. Akár a legegyszerűbb Ki nevet a végén? típusú, dobókockás-lépegetős játékokról van szó, akár a bonyolultabb Honfoglalóról, vagy Activityről, a gyerekek korának megfelelően számtalan játékból választhatunk. Vagy elővehetjük a sakkot, dominót, dámát, kártyajátékokat is.

Mozizzunk otthon!
Meglehetősen népszerű nálunk az otthoni mozizás élménye. Ilyenkor pattogtatunk előre kukoricát, nagy poharakban teát vagy szörpöt készítünk, besötétítjük a szobát, és együtt megnézünk valami jó kis filmet. Jóval olcsóbb, mintha moziba mennénk, kevesebb macerával is jár és az sem gond, ha a legkisebb gyerekünk nem képes végigülni még az Aladdint.

AjĂĄnlĂł

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

Napi

Nevess magadon, és nevess az életen. Ne gúnykacaj vagy önsajnálattól tocsogó nevetés legyen ez, hanem gyógyír, csodaszer, amely enyhíti a fájdalmat, kigyógyít a depresszióból, és segít megfelelő távolságból kezelni az adott pillanatban szörnyűnek látszó kudarcokat.

- Og Mandino -

A legjobb baba ajĂĄndĂŠk!

még több
még több
még több
tovĂĄbb
tovĂĄbb
tovább
tovább

tovább