babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
A humanpapilloma vrus, azaz a HPV felels a mhnyakrkos megbetegedsek legnagyobb rszben. Ez a vrus nagyon gyakori, knny elkapni, ezrt fontos, hogy mg idben megelzzk vdoltssal a megfertzdst.
A humanpapilloma vrus, azaz a HPV felels a mhnyakrkos megbetegedsek legnagyobb rszben. Ez a vrus nagyon gyakori, knny elkapni, ezrt fontos, hogy mg idben megelzzk vdoltssal a megfertzdst.

Br a vrus legtbb fajtja nem okoz megbetegedst, vannak magas kockzati faktor vltozatai, mely a szervezetben rkos megbetegedst okoz, s kialakulhat a mhnyakrk. Ennek kivdsre nem elg az immunrendszer ellenll-kpessge.
Mivel a HPV szexulis aktivitssal terjed, ezrt clszer a lnyokat mg a szexulis let megkezdse eltt beoltatni ezzel a vdoltssal (10-14 ves korban), amikor a szervezetk a HPV egyik fajtjval sem tallkozott.
Fontos megjegyezni azt is, hogy a vdolts nem vd az sszes humanpapilloma vrus ellen. A kzel 100 fle HPV-bl a 4 legmagasabb rizikfaktor ellen vd, ez a 4 okozza a mhnyakrkos esetek 60-70%-t, a genitlis szemlcsk 90%-t. Vagyis a mr beoltott n is elkaphatja egyes fajtit. A mhnyakrkos esetek 30%-a ellen nem ad vdettsget.
A HPV-vakcint 3 dzisban adjk 6 hnap alatt. A msodik s a harmadik dzist 2, illetve 6 hnappal az els oltst kveten kell beadni, a recept a ngygyszoktl vagy a hziorvosoktl krhet.
A vakcina vnykteles, melyet a trsadalombiztosts nem tmogat. Ugyanakkor szmos teleplsi nkormnyzat ismerte mr fel a vdolts jelentsgt, s klnbz mrtkben hozzjrulnak a fiatal lnyok vdoltsnak kltsgeihez. rdemes a helyi nkormnyzatnl, vagy a hziorvosunknl ezt megrdekldni.
Semmikppen sem helyettesti a rendszeres ngygyszati szrseket s vizsglatokat, ezeket az olts beadsa utn sem szabad elhanyagolni!

Ajánló

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Ha döntesz, dönts. Erősnek kell lenned, ki kell bírnod. Még egy lépés, meg még egy. Menni fog. Csináld végig. Magadért, a boldogságodért, a jövődért. Mert az, ami rád vár, a fájdalomnál már csak jobb lehet.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!

mg tbb
mg tbb
mg tbb
tovább
tovább
tovbb
tovbb

tovbb