babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
Brmennyire is szeretnnk, hogy a gyerekeink minl tovbb maradjanak meg a mi kicsikinknek, elbb-utbb elrkezik a kamaszkor, s vele egytt az els nagy szerelem. Ilyenkor mr nem a kisiskols rajongsrl, arcra adott puszikrl, copfhzglsrl van sz...
Brmennyire is szeretnnk, hogy a gyerekeink minl tovbb maradjanak meg a mi kicsikinknek, elbb-utbb elrkezik a kamaszkor, s vele egytt az els nagy szerelem. Ilyenkor mr nem a kisiskols rajongsrl, arcra adott puszikrl, copfhzglsrl van sz, a szerelem a legtbb esetben teljesen megbolondtja kamasz gyereknket testileg s lelkileg is.

Fontos felismerni minden szlnek, hogy a kamaszkori fizikai s pszichikai, valamint szexulis rs teljesen termszetes s normlis folyamat, egyfajta szablyossg szerint kvetkezik be az egszsges szervezetben, ez ellen nem tudunk s nem is szabad tennnk.
A szerelmet, mint rzst, nagyon nehz felvllalni mg egy rett szemlyisgnek is, ht mg a sajt magval is hadilbon ll kamasznak. Nem tudja, hogy hogyan kne viselkednie, mit kne mondania, zavarba jn a szeretett lny kzelsgben, legszvesebben j messzire szaladna. Elssorban a bartaival, bartnivel beszli meg a tmt (ritkbban a szleivel), br mg nekik sem adja ki a legmlyebb rzseit, az ellenkez nemrl val csevegs inkbb felsznes, ,,vihorszs”. Bartaitl azt vrja el, hogy tmogassk t az rzseiben, ne gnyoljk ki miatta.
A gyereknk brndozv vlik, sajt kis vilgban l, sokszor nem is hallja, mit beszlnk neki. A lnyoknl ez az brndkp a kamaszkor elejn mg fleg plti, a fiknl viszont mr korbban megjelenik a testi vonzalomrl val kpzelgs is.
Az is elfordul, hogy egyszerre tbb fiba/lnyba is szerelmes a kamasz, magba a szerelembe szerelmes, ami persze szintn rjt tudat szmra.
Ksbb jn el az ideje annak, hogy legyen valaki, aki az egyetlen – m a kamaszoknl ez mg nem szl rkre. Szokvnyos dolog, hogy egyik hten mg hallosan szerelmes X-be, a kvetkez hten pedig teljesen odavan Y-rt, mg akkor is, ha minden esetben gy rzi, a msik az igazi, szerelmk pedig rkk fog tartani.
Borzaszt nehz szmra tudatni rzseit a szeretett lnnyel. Taln a legjobb bartjt/bartnjt kldi a kivlasztotthoz, hogy szljon az rdekben, taln csak egy kis levlkt kld, amelyben megvallja az rzseit. Nyltan, szemtl szemben nem meri, legalbbis nem ez a jellemz.
Kedvez vlasz esetn aztn ,,jrnak”. Muszj, hogy a vlasztottjukat a haveri, barti kr is elfogadja, a kortrsak vlemnye nagyon fontos a kamasz letben. Az a kisebb gond, ha a szlk valamelyiknek nem tetszik a kapcsolat, de a bartoknak nem lehet nem megfelelni.
Aztn lassan fizikai skra tereldik az addig plti szerelem. Kz a kzben jrnak, sokat cskolznak, felfedezik a sajt s a msik testt… mi szlknt pedig annyit tehetnk, hogy reztetjk kamasz gyereknkkel, hogy tlnk brmikor, brmit megkrdezhet, mindig szintn vlaszolunk.

Ajánló

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

A negatív hozzáállás olyan, mint a dohányfüst: betölti a rendelkezésre álló teret és kárt tesz a többiekben is. Ha pedig kinyitod a szobában az ablakot és beengeded a tiszta levegőt, hogy fél perc alatt eltüntesse a büdös füstöt: na, ez a pozitív gondolkodás!

- Vida Ágnes -

A legjobb baba ajándék!

mg tbb
mg tbb
mg tbb
tovább
tovább
tovbb
tovbb

tovbb