babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
Brmennyire is szeretnnk, hogy a gyerekeink minl tovbb maradjanak meg a mi kicsikinknek, elbb-utbb elrkezik a kamaszkor, s vele egytt az els nagy szerelem. Ilyenkor mr nem a kisiskols rajongsrl, arcra adott puszikrl, copfhzglsrl van sz...
Brmennyire is szeretnnk, hogy a gyerekeink minl tovbb maradjanak meg a mi kicsikinknek, elbb-utbb elrkezik a kamaszkor, s vele egytt az els nagy szerelem. Ilyenkor mr nem a kisiskols rajongsrl, arcra adott puszikrl, copfhzglsrl van sz, a szerelem a legtbb esetben teljesen megbolondtja kamasz gyereknket testileg s lelkileg is.

Fontos felismerni minden szlnek, hogy a kamaszkori fizikai s pszichikai, valamint szexulis rs teljesen termszetes s normlis folyamat, egyfajta szablyossg szerint kvetkezik be az egszsges szervezetben, ez ellen nem tudunk s nem is szabad tennnk.
A szerelmet, mint rzst, nagyon nehz felvllalni mg egy rett szemlyisgnek is, ht mg a sajt magval is hadilbon ll kamasznak. Nem tudja, hogy hogyan kne viselkednie, mit kne mondania, zavarba jn a szeretett lny kzelsgben, legszvesebben j messzire szaladna. Elssorban a bartaival, bartnivel beszli meg a tmt (ritkbban a szleivel), br mg nekik sem adja ki a legmlyebb rzseit, az ellenkez nemrl val csevegs inkbb felsznes, ,,vihorszs”. Bartaitl azt vrja el, hogy tmogassk t az rzseiben, ne gnyoljk ki miatta.
A gyereknk brndozv vlik, sajt kis vilgban l, sokszor nem is hallja, mit beszlnk neki. A lnyoknl ez az brndkp a kamaszkor elejn mg fleg plti, a fiknl viszont mr korbban megjelenik a testi vonzalomrl val kpzelgs is.
Az is elfordul, hogy egyszerre tbb fiba/lnyba is szerelmes a kamasz, magba a szerelembe szerelmes, ami persze szintn rjt tudat szmra.
Ksbb jn el az ideje annak, hogy legyen valaki, aki az egyetlen – m a kamaszoknl ez mg nem szl rkre. Szokvnyos dolog, hogy egyik hten mg hallosan szerelmes X-be, a kvetkez hten pedig teljesen odavan Y-rt, mg akkor is, ha minden esetben gy rzi, a msik az igazi, szerelmk pedig rkk fog tartani.
Borzaszt nehz szmra tudatni rzseit a szeretett lnnyel. Taln a legjobb bartjt/bartnjt kldi a kivlasztotthoz, hogy szljon az rdekben, taln csak egy kis levlkt kld, amelyben megvallja az rzseit. Nyltan, szemtl szemben nem meri, legalbbis nem ez a jellemz.
Kedvez vlasz esetn aztn ,,jrnak”. Muszj, hogy a vlasztottjukat a haveri, barti kr is elfogadja, a kortrsak vlemnye nagyon fontos a kamasz letben. Az a kisebb gond, ha a szlk valamelyiknek nem tetszik a kapcsolat, de a bartoknak nem lehet nem megfelelni.
Aztn lassan fizikai skra tereldik az addig plti szerelem. Kz a kzben jrnak, sokat cskolznak, felfedezik a sajt s a msik testt… mi szlknt pedig annyit tehetnk, hogy reztetjk kamasz gyereknkkel, hogy tlnk brmikor, brmit megkrdezhet, mindig szintn vlaszolunk.

Ajánló

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Csak egy dolgod van az életben: azt csinálni, amiben hiszel. Ha erre képes vagy, kitartóan, határozottan, nem feladva, akkor nem lesz gond. (...) Akinek menni kell és megy, az nem néz oldalra, csak az utat figyeli, mert megtanulta, hogy csak az számít.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!

mg tbb
mg tbb
mg tbb
tovább
tovább
tovbb
tovbb

tovbb