babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
Ahogy mondani szoks: aki nincs a facebook-on, az nem is szmt. Ma mr mindenkinek van facebook (fb) oldala, s nemcsak azoknak, akik elmltak 13 vesek, hanem a sokkal fiatalabbaknak is. Kedves kis- s nagykamaszok, nektek adunk pr tippet a fb veszlytelen hasznlathoz!
Ahogy mondani szoks: aki nincs a facebook-on, az nem is szmt. Ma mr mindenkinek van facebook (fb) oldala, s nemcsak azoknak, akik elmltak 13 vesek, hanem a sokkal fiatalabbaknak is. Kedves kis- s nagykamaszok, nektek adunk pr tippet a fb veszlytelen hasznlathoz!

1. Ne oszd meg a tartalmaidat mindenkivel! Vlaszd azt az opcit a belltsokban, hogy az adatlapod, zenfalad csak az ismerseid szmra legyen lthat. Nem kell, hogy vadidegenek is lssk, ki vagy, mit gondolsz a vilgrl.

2. Ne jellj vissza ismeretleneket! Akkor sem, ha van kzs ismerstk –nem biztos, hogy krltekinten jrt el a visszajellssel. Sosem tudhatod, kinek mi a szndka azzal, hogy ismeretlen embereket –fleg gyerekeket- jellget be. Csak azrt, hogy az ismerseid szma mellett minl nagyobb rtk legyen lthat, nem rdemes idegeneket beengedned a virtulis letedbe. Ha ismeretlen emberek beszlgetst kezdemnyeznnek veled, szllj ki, szlj a szleidnek.

3. Ne ossz meg mindenfle kpet naponta sok alkalommal! Egy-egy vicces, vagy aranyos kp mg elmegy, de ha teleszrod ilyennel az zenfaladat, az mr inkbb unalmas, az ismerseid hamar mellztt listra tesznek majd emiatt.

4. Mg az ismerseiddel se kzld az zenfaladon, ha elutaztok tbb napra, a hzatok pedig resen fog llni. Gyakorlatilag azt is rhatnd, hogy kulcs a lbtrl alatt, az res hz hre ppoly csbt lehet egy rossz szndk embernek. Ugyanilyen okbl azt se rd ki, ha vettetek valami rtkesebb trgyat.

5. Ne ossz meg kpeket a csaldtagjaidrl anlkl, hogy k is beleegyeznnek! Lehet, hogy szerinted vicces a tesd lyukas pizsamban, breds utn, de valsznleg egyltaln nem rl annak, ha ezt orszg-vilg el trod. Engedd meg a szleidnek, hogy r tudjanak nzni a facebook-oldaladra, hiszen k olyasmiket is szrevehetnek, amit te magad nem tartasz veszlyesnek a hasznlatban.

6. A facebook nagyon j lehet kzssgek ltrehozsra, pldul milyen egyszer is gy megosztani a hinyz osztlytrsakkal a leckt. J egyttdrukkolni a kedvenc focicsapatnak, vagy beszlgetni a rajongott egyttesrl. m ne hozz ltre, vagy ne lgy tagja olyan kzssgnek, amelyik valakinek a gnyolsra, kifigurzsra, vagy egyb mdon val bntsra jn ltre. Ellenkez esetben nyilvn neked sem esne jl.

s a legfontosabb: soha, sehol, senkinek ne add ki a jelszavadat! Nincs olyan ok, ami miatt brki - akr a facebook nevben is - elkrhetn azt!

Ajánló

GYORSKERESŐ

mom ON board

Napi

De minek menekülni, a világ az szép, és mindenki találhat magának bárányt, rózsát, valamit, valakit, akiért érdemes cselekedni, megöntözni a rózsát, legeltetni a bárányt, és vigyázni a rózsára, hogy csak szellő érje.

- Louis de Saint-Marché -

A legjobb baba ajándék!

mg tbb
mg tbb
mg tbb
tovább
tovább
tovbb
tovbb

tovbb