babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
Valsznleg teljesen megosztja a szli trsadalmat, hogy kell- e divatozni az iskolban, de lssuk be, annak ellenre, hogy sokan felnttnk a mrkamentes ruhkban tanulva, ma mr nem az iskolakpenyek korszakt ljk.
Valsznleg teljesen megosztja a szli trsadalmat, hogy kell- e divatozni az iskolban, de lssuk be, annak ellenre, hogy sokan felnttnk a mrkamentes ruhkban tanulva, ma mr nem az iskolakpenyek korszakt ljk. Divat ide vagy oda, az biztos, hogy a szlnek nagyon fontos szerepe van abban, hogy ezen a tren is a helyes irnyba terelje a csemett, anlkl, hogy a gyerek gy rezze, ellene dolgozunk.
Szlk figyelem: az els iskols v fontos
Az voda utn az ltalnos iskola mr nem egy lland jtsztrknt mkdik, ezrt clszer nhny szebb, csinosabb darabot is csatasorba lltani.
Iskolaszerek
A divat nem csak a ruhkon hordozhat az iskolban, a tolltartkon, fzeteken, rszereken mindenki kivlaszthatja a kedvenc figurjt, mese- mozihst. Ha szlknt nagyon ragaszkodunk a hagyomnyos s egyttal kltsghatkonyabb iskolaszerekhez, annyiban engedjnk a gyerekeknek, hogy egy- egy olyan divatos dolgot, ami tartsabb, tbb vig hasznlhat, mint pldul a tolltart, vegyk meg neki.
Tini- dilemma
Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond, lltjk a tapasztalt szlk, s ebben lehet nmi igazsg, hiszen a legnehezebb korszak a szakemberek szerint is a serdlkor. Radsul ma egy szlnek rengeteg, sok esetben akr egszsgkrost hats trendirnyzattal kell „megkzdenie" a magassark cipk, rvid szoknyk, rvid kabtok s felsk szemlyben, mikzben a legjobbat szeretn gyermeknek.
Dr. Trk Emese pszicholgus szerint a hatrozott tilts az ilyen esetekben nem clravezet.
A serdl feladata, hogy sajt tjt megtallja, s ez persze nem mentes az akadlyoktl, a rvidebb-hosszabb ideig tart flresiklsoktl. Mikor vni szeretnnk t, hogy ne hordjon rvid plt, kabtot tlvz idejn, mert mi mr elre ltjuk a ksbbi vesebntalmak, reums fjdalmak eljvetelt, csak egy legyintst kapunk vlaszul: mert hiszen tudjuk is mi, mi a trendi?
A szakember szerint amint nemet mondunk, jhet a klasszikus visszavgs "elmltam mr tzves, n dntm el, mit veszek fel!!!", majd a szintn gyakori szli fordulat: "de amg n fizetem kislnyom....". Ez a szli vlasz ltalban nem ri el a hatst, mert azonnal letre hvja a serdl bels normatv konfliktust, mely a fggsg/fggetleneds mentn lavrozik.
Akkor mit lehet tenni?
Minden ilyen esetben a kompromisszum a kulcssz, prbljuk elfogadni a kvnsgait, aprsgokban finomtani azokat. Ha lehet, az les kritikai hangvtelt hagyjuk el, azonban igyekezznk a realits talajn tartani gyermeknket. A tlzott mrtk riogats sem j (pl. ksbb majd megbetegszik a vesd, stb.), inkbb eszttikailag hvjuk fel figyelmt a krmcipk htrnyaira. Bizonyra minden csaldban akad egy megmutathat btyks lbfej.

 

Ajánló

GYORSKERESŐ

mom ON board

Napi

Biztosan tudom, még tartogat az élet számomra valamit, ami egyszerre lesz orvosság és édesség, mámor és szőlőcukor. Megállok, körülnézek, várakozom.

- Márai Sándor -

A legjobb baba ajándék!

mg tbb
mg tbb
mg tbb
tovább
tovább
tovbb
tovbb

tovbb