babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
Valsznleg teljesen megosztja a szli trsadalmat, hogy kell- e divatozni az iskolban, de lssuk be, annak ellenre, hogy sokan felnttnk a mrkamentes ruhkban tanulva, ma mr nem az iskolakpenyek korszakt ljk.
Valsznleg teljesen megosztja a szli trsadalmat, hogy kell- e divatozni az iskolban, de lssuk be, annak ellenre, hogy sokan felnttnk a mrkamentes ruhkban tanulva, ma mr nem az iskolakpenyek korszakt ljk. Divat ide vagy oda, az biztos, hogy a szlnek nagyon fontos szerepe van abban, hogy ezen a tren is a helyes irnyba terelje a csemett, anlkl, hogy a gyerek gy rezze, ellene dolgozunk.
Szlk figyelem: az els iskols v fontos
Az voda utn az ltalnos iskola mr nem egy lland jtsztrknt mkdik, ezrt clszer nhny szebb, csinosabb darabot is csatasorba lltani.
Iskolaszerek
A divat nem csak a ruhkon hordozhat az iskolban, a tolltartkon, fzeteken, rszereken mindenki kivlaszthatja a kedvenc figurjt, mese- mozihst. Ha szlknt nagyon ragaszkodunk a hagyomnyos s egyttal kltsghatkonyabb iskolaszerekhez, annyiban engedjnk a gyerekeknek, hogy egy- egy olyan divatos dolgot, ami tartsabb, tbb vig hasznlhat, mint pldul a tolltart, vegyk meg neki.
Tini- dilemma
Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond, lltjk a tapasztalt szlk, s ebben lehet nmi igazsg, hiszen a legnehezebb korszak a szakemberek szerint is a serdlkor. Radsul ma egy szlnek rengeteg, sok esetben akr egszsgkrost hats trendirnyzattal kell „megkzdenie" a magassark cipk, rvid szoknyk, rvid kabtok s felsk szemlyben, mikzben a legjobbat szeretn gyermeknek.
Dr. Trk Emese pszicholgus szerint a hatrozott tilts az ilyen esetekben nem clravezet.
A serdl feladata, hogy sajt tjt megtallja, s ez persze nem mentes az akadlyoktl, a rvidebb-hosszabb ideig tart flresiklsoktl. Mikor vni szeretnnk t, hogy ne hordjon rvid plt, kabtot tlvz idejn, mert mi mr elre ltjuk a ksbbi vesebntalmak, reums fjdalmak eljvetelt, csak egy legyintst kapunk vlaszul: mert hiszen tudjuk is mi, mi a trendi?
A szakember szerint amint nemet mondunk, jhet a klasszikus visszavgs "elmltam mr tzves, n dntm el, mit veszek fel!!!", majd a szintn gyakori szli fordulat: "de amg n fizetem kislnyom....". Ez a szli vlasz ltalban nem ri el a hatst, mert azonnal letre hvja a serdl bels normatv konfliktust, mely a fggsg/fggetleneds mentn lavrozik.
Akkor mit lehet tenni?
Minden ilyen esetben a kompromisszum a kulcssz, prbljuk elfogadni a kvnsgait, aprsgokban finomtani azokat. Ha lehet, az les kritikai hangvtelt hagyjuk el, azonban igyekezznk a realits talajn tartani gyermeknket. A tlzott mrtk riogats sem j (pl. ksbb majd megbetegszik a vesd, stb.), inkbb eszttikailag hvjuk fel figyelmt a krmcipk htrnyaira. Bizonyra minden csaldban akad egy megmutathat btyks lbfej.

 

Ajánló

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Nevess magadon, és nevess az életen. Ne gúnykacaj vagy önsajnálattól tocsogó nevetés legyen ez, hanem gyógyír, csodaszer, amely enyhíti a fájdalmat, kigyógyít a depresszióból, és segít megfelelő távolságból kezelni az adott pillanatban szörnyűnek látszó kudarcokat.

- Og Mandino -

A legjobb baba ajándék!

mg tbb
mg tbb
mg tbb
tovább
tovább
tovbb
tovbb

tovbb