STRATÉGIAI PARTNERÜNK A KULCS PATIKA! KLUB KÁRTYÁNK ELÉRHET? ORSZÁGOS HÁLÓZATÁBAN! Kattints!

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Ha koraszülött gyermeknek adsz életet, az emberek általában nem tudják, hogyan kezeljék a helyzetet, vagy mit is mondjanak. Ez persze sok kellemetlen helyzetet szül. 

Anyának lenni nem más, mint egy önbizalom játék. Tapasztalatból tudom ezt. A lányom születése után folyamatosan próbára tette a türelmem. 

Az élet egy csodálatos utazás, halljuk számtalanszor. Különösen igaz ez a várandósság varázslatos negyven hetére, amikor is a kisbabád a testedben növekszik. 

Az anyaság nem egyszerű feladat. Az alváshiány, a fizikai fáradtság, a szoptatás és a baba gondozása igencsak megnehezíthetik a szülés utáni időszakot.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az első hat hónapban biztosított anyatejes táplálás jó hatással van a baba testi és lelki egészségére.
Valószínűleg ezerféle dolgot hallottál már arról, mit kéne enned vagy innod, vagy esetleg arról, hogy a szoptatás fájdalmas. Ne aggódj! Van rá mód, hogy mindketten élvezzétek ezt az időszakot.

Minden újszülött baba igénye a testközelség. Babánkat hordozva szinte erőlködés nélkül megadhatjuk neki mindazt, amire a legjobban vágyik. Ma már bizonyított, hogy az általunk szeretett személy ölelése rengeteg boldogsághormon felszabadulását okozza, jótékonyan hat az egészségünkre és segít az érzelmi biztonságunk kialakulásában. Hordozás közben a babánkat folyamatosan öleljük és szívünkhöz legközelebb érezhetjük őt. Milyen a babahordozás? Nézze meg vidónkat! Amikor új érzés számodra, hogy egy kis élet alakul benned, jobban figyelsz arra, mit eszel, mit csinálsz, elgondolkodsz a jövő dolgai felett, álmodozol róla, milyen lesz majd az élet anyaként, hogyan alakul át a család.

Az újszülött babád immunrendszere még nincs felkészülve a rá leselkedő veszélyekre, ezért fontos, hogy a kicsi extravédelmet kapjon, különösen, ha a szájába vesz valamit. Tudd meg Te is, hogyan pusztíthatod el a kórokozók 99,9%-át az etetéshez használt eszközök megfelelő sterilizálásával!