babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Az úszás előnyei

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Ha nem tudod, milyen sportot űzz a várandósság 9 hónapja alatt, akkor sétálj ki a strandra! A strand nem csupán a napozásról, pancsolásról, hamburgerről és a fagyiról szól, hanem helyet ad egy kiáló sportágnak, az úszásnak.

Mivel az évszak is megfelelő, már semmi sem akadályoz meg abban, hogy fitt mami legyél. Mielőtt viszont nekivágsz az edzésnek, érdeklődj orvosodnál, hogy mi az, ami számodra megengedett. Minden terhesség más, és csak a szülészorvos tud Neked megfelelő választ adni a felmerülő kérdéseidre.

 

Az úszás jótékony hatásai

 

Formálja a testet, kíméli az ízületeket és ápolja a lelket. Amikor vízben vagy, hasonló érzésed van, mint amikor az anyaméhben töltötted az idődet, legalábbis a szakértők ezt mondják. Nos, ha ez így van, akkor úszás közben megtapasztalhatod az érzést, ami a kisbabádat veszi körül ebben a csodás 9 hónapban. Ha rendszeresen úszol, és nem viszed túlzásba a nassolást, akkor a plusz kilók miatt sem kell aggódnod, ugyanis az úszás kardió mozgásforma, ami segít megőrizni az alakod.

 

Lebegés

 

Mindamellett, hogy egy egész testet átmozgató és formáló mozgásról beszélünk, azt is elmondhatjuk, hogy nem érzékeled sport közben a terhesség alatt Rád rakódott plusz súlyt. Ez nem sok mozgásformáról mondható el, viszont az úszás egy közülük. Így amikor a medencében vagy, kicsit úgy érezheted, hogy visszakaptad a régi tested, még ha csak fél órára is.

 

Hidratálás

 

Ha vízben vagy, hajlamos vagy megfeledkezni a folyadékfogyasztásról. Pedig vízben sportolni és vizet inni sem ugyanaz. Fontos, hogy hidratált legyél. A vízi sportok elvonják a figyelmet a napi szükséges folyadékmennyiségről. Ne engedd! Legyél tudatos, és edzés közben is többször szállj ki a medencéből néhány korty vízért!


Irány a strand, Mamik!

Ajánló

Olvasd el bevált tippjeinket!
Fitten kismamaként is!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Mert mi más értelme lenne az életnek? Hozd ki azt, ami benned van, ne rejtegesd, szeresd, vállald fel, dolgozz rajta, mutasd meg. Idővel megéri majd.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!