babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Babát várok. Festhetem a körmöm?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Megtudni, hogy babát vársz, a legcsodálatosabb pillanat. Miután az öröm a tetőfokára hágott, elkezdesz gondolkozni, hogy vajon mindazokból, amit az előző pár hétben elkövettél, ártott-e valami a babának.

Sok kismamát foglalkoztat a hajfestés, körömlakkozás, illetve műköröm témája. A hajfestésről egymástól teljesen eltérő véleményeket lehet hallani. Míg az egyik orvos kifejezetten tiltja, addig a másik nyugodt szívvel áldását adja régi hajszíned megőrzésére. 

Cikkünkben mi most a körmökkel foglalkozunk. Vajon tartalmaznak-e olyan anyagot a mai körömlakkok, amelyek károsan hatnak a magzatra?

A lényeg, hogy olyan körömlakkot válassz, amely nem tartalmaz egyet sem e három mérgező kemikália közül:

- dibutil ftalát
- toluol
- formaldehid


A dibutil ftalát hormonproblémákat idézhet elő a magzatnál, a toluol okozhat fejfájást és szemviszketést, a formaldehid pedig légzési nehézségekhez, vagy legrosszabb esetben rákhoz vezethet. Ki gondolta volna, hogy egy kis csajos manikűr ilyen ártalmas lehet?

Egyes szülészorvosok éppúgy nem javasolják a körömlakkozást várandósság alatt, mint a hajfestést. Valójában viszont semmilyen tudományos kutatás nem támasztja alá egyik nézőpontot sem. Aki bátor, lakkozza a körmét, aki kevésbé bátor, az felhagy vele 9 hónapig.

A legnagyobb márkák piacra dobtak az utóbbi időben olyan termékeket, amelyek mindhárom fent említett anyagtól mentesek. Érdemes az általad megbízhatónak tartott márkák termékeit megvásárolni, ugyanis előfordult már, hogy bár úgy hirdették az adott terméket, hogy mentes minden káros vegyi anyagtól, az ellenőrzések során kiderült, hogy ez tévedés, és puszta marketingfogás.

Egyszóval, ha nem szeretnétek lemondani színes-csajos körmeitekről, akkor a körültekintő vásárlás a megoldás. Természetesen, mielőtt elkezdtek manikűrözni, kérjétek ki szülészorvosotok véleményét.

Ajánló

A baba a 37. hét után már készen áll a születésre?
Beszéld meg a családoddal!
Milyen praktikákat vethetünk be, hogy megtudjuk?

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Kezdem megérteni, hogy az egész élet csak egy játszma, amelyet olyan ügyesen és jól kell megjátszanom, hogy örömöm teljék benne. Ha vesztek, vállat vonok és nevetek, ha pedig nyerek, ugyancsak nevetek. Bárhogy is van, azon leszek, hogy tréfásan fogjam fel a dolgokat.

- Jean Webster -

A legjobb baba ajándék!