babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Miért nincs elég anyatejem?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Az édesanyák többsége szeretné szoptatni gyermekét. Az anyatej megvédi a gyermeket a betegségektől, erősíti az immunrendszerét, különleges közelséget nyújt a babának és a mamának, és nem utolsósorban költséghatékony.

Gyakori okok

 

Stressz: ha a kismama csak arra tud gondolni, vajon miért nincs elég teje, sajnos csak ront a helyzeten. A feszültség ugyanis akár teljes egészében el tudja apasztani az anyatejet.


Mellszívás hiánya: előfordul, hogy a kismamának több teje termelődik, mint amennyire a babának szüksége van. Ilyen esetekre találták ki a mellszívó készülékeket. Ha nem fejjük le a tejet, nem tud új tej termelődni, ami szép lassan apadáshoz vezet.


Munka: vannak olyan kismamák, akik a baba születése után néhány héttel már munkába állnak. Ha nem is mennek el otthonról, akkor is meg kell felelniük máshol is, nem csak a családnak. Ez az életstílus előidézi a stresszt, amiről korábban már beszéltünk.


Egyéb, ritkább okok


A nők minimális százalékánál előfordul, hogy valamilyen egészségügyi oka van annak, hogy nem termelődik elég anyatejük. Lehet hormonzavar, vagy rendellenesség a mellekben (pl. korábbi implantátum következtében).
A környezetnek is lehet hatása a szoptatásra, bár elég ritkán fordul elő. A levegő szennyezettsége és a passzív dohányzás csökkenthetik az egészséges szoptatás esélyét.


Azok az édesanyák, akiknek policisztás a petefészkük (PCO), nagyobb eséllyel küzdenek majd nehézségekkel a szoptatás terén.


Probléma esetén


Ha nem termelődik elég anyatejed, lépj kapcsolatba egy laktációs (szoptatási) szaktanácsadóval. Az ő segítségével megoldást fogtok találni a problémára.

Ajánló

A lehető legjobb választás!
Kikészülsz a férjedtől szülés után?

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

A szürkeség időszakos, ha sokat teszel azért, amiben hiszel, az majd kiszínezi, eltünteti a fájdalmakat. De eleget kell tenni érte, mert a csodákat csak az kaphatja meg, aki hisz benne, és bízik abban, hogy megérdemli, hogy lesz majd olyan nap, amikor úgy ébred fel, hogy végre nem érzi magát kívülállónak.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!