babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Koffein és terhesség

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Mint minden kismamát, biztosan Téged is foglalkoztat a kérdés, hogy fogyaszthatsz-e koffeintartalmú italokat, mialatt a kisbabádat várod. Van-e káros hatása a kicsire nézve, vagy kis mértékben fogyasztva a babát el se éri?

Mértékletesség

 

Az orvosok nagy része azt javasolja, hogy amint kiderül, hogy babát vársz, csökkentsd le a napi koffein adagod, vagyis az eddiginél jóval kevesebb kávét, vagy fekete teát fogyassz. Persze vannak kivételek, például ha alacsony a vérnyomásod, akkor kimondottan ajánlják, hogy egy-egy tejeskávét iktass be a napi folyadékfogyasztásba.

 

Hátrányok

 

A koffein elvonja a szervezetedből a kalciumot és a vizet, és egyaránt a babától is. Ez abból is látszik, hogy ha koffeintartalmú italt vagy ételt fogyasztasz, szinte azonnal el kell látogatnod a mosdóba.

 

Tápértéke nulla, emellett befolyásolja a hangulatodat, álmatlanságot okoz és csökkenti a vas felszívódását.


Mi tartalmaz koffeint?

 

Nem, nem csak a kávé. Az energiaitalok, a kóla és a legtöbb tea mind tartalmaznak koffeint. Sőt, az italok mellett bizonyos ételekben is fellelhető, például a csokoládéban.

 

Káros hatások

 

A túlzott koffeinfogyasztás növeli az esélyt a vetélésre és a koraszülésre, így ha nem is szeretnél teljes mértékben megválni a reggeli kávédtól a következő 9 hónapra, akkor is csökkentsd az adagot! A fokozatosság ebben az esetben is kiemelkedően fontos, szóval ha eddig napi 2-3 eszpresszót megittál, akkor mostantól inkább enyhébb koffeintartalmú kávét fogyassz, majd csak később térj át a koffeinmentes változatokra.

Ajánló

Vedd komolyan az életmódváltást!
Ártalmas-e a körömfestés?

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Kezdem megérteni, hogy az egész élet csak egy játszma, amelyet olyan ügyesen és jól kell megjátszanom, hogy örömöm teljék benne. Ha vesztek, vállat vonok és nevetek, ha pedig nyerek, ugyancsak nevetek. Bárhogy is van, azon leszek, hogy tréfásan fogjam fel a dolgokat.

- Jean Webster -

A legjobb baba ajándék!