babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Honnan tudhatom a baba nemét?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Minden kismamát foglalkoztat, hogy hogyan tudhatjuk meg, hogy kisfiunk, vagy kislányunk fog születni. Sok népi hiedelem létezik ezzel kapcsolatban, de azért egyikre se vegyünk mérget.

Ilyen például a kismama pocak magas vagy alacsony állása, illetve az édes vagy a sós ételek utáni sóvárgás, amelyek sajnos nem túl megbízható előrejelzők.

Egy másik elmélet szerint, amely a babák anyaméhen belüli szívverését vizsgálja, a lányoknak magasabb a pulzusszámuk, mint a kisfiúknak. Az orvosi vizsgálatok azonban ezt a teóriát is megcáfolták, ugyanis a várandósság különböző szakaszaiban változik a kicsi szívverése, és a pulzusszám a pillanatnyi aktivitástól is függ.

Még egy bizonyítatlan hiedelem, hogy a koponyaformából is lehet jósolni, mert a kúp alakú fej és a lekerekített állkapocs a kislányokat jellemzi, míg a szögletes állkapocs és a csapott homlok a fiúkat.

Az egyetlen biztos jósló a terhesség alatt készített ultrahang felvétel a baba nemi szervének területéről, de a kicsik általában csak a 16-18. hét körül mutatják meg a nemüket, egészen odáig váratják szüleiket. Előfordul azonban, hogy a baba rossz irányba fekszik, vagy keresztezi a kis lábait, így egyes szülők csak akkor bizonyosodnak meg gyermekük neméről , amikor a kicsi világra jön. A túl vastagon lerakódott hasi zsír ugyancsak elhomályosíthatja a képet, és így félrevezetheti a vizsgálatot.

Egyes szülők nem szeretnék tudni, hogy kisfiú, vagy kislány érkezik hozzájuk. Ilyen esetben természetesen az orvosok tiszteletben tartják ezt a kérést. Külföldön azonban vannak olyan kórházak is, ahol a szülők kérésének ellenére sem mondják meg a baba nemét, mivel tartanak a hiba lehetőségektől, illetve attól, hogy a szülő ennek hatására a terhesség megszakítása mellett dönt.

Ajánló

Olvasd el bevált tippjeinket!
Érdemes követni!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Kevesebbet agyalni, megérteni, elfogadni, nem elégedetlenkedni, kivárni, megérezni, rálelni, megszerezni, megszeretni, megbecsülni, ha kell, elengedni, újra várni, visszavárni, megölelni, szeretni, sírni utána, sírni vele, élni. (...) Ennyi az Élet. Talán csak ennyi. De ez épp elég.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!