babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Hogyan javítsd a tejed minőségét?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
A szoptatás a legjobb módja annak, hogy megmutasd gyermekednek, mennyire szereted, és ideális a köztetek lévő kötelék megerősítésére. De nemcsak erről van szó: ez a legjobb módja a baba táplálásának és védelmének. Az anyatej révén a baba minden tápanyagot megkap, amire testének az egészséges fejlődéshez szüksége van.

Miért fontos a szoptatás?

 

Az anyatej megfelelő mennyiségben tartalmaz szénhidrátokat, fehérjéket és zsírt, ezen felül biztosítja a baba számára a szükséges emésztőenzimeket, vitaminokat, ásványi anyagokat és hormonokat.

 

Az anyatejes táplálás gondoskodást jelent gyermeked számára, mivel az anyatejjel antitesteket is biztosítasz számára, amelyek védelmet jelenthetnek a fertőzésekkel szemben.

 

Az anyatejjel táplált babák esetében kisebb valószínűséggel alakulhatnak ki a következő betegségek:

- allergia;

- fertőzések;

- székrekedés és hasmenés;

- bőrbetegségek;

- tüdőgyulladás és hörghurut.

 

A helyes táplálkozás kezdete

 

Az anyatejben lévő energia, fehérjék és más tápanyagok, mint a vitaminok és az ásványi anyagok mennyisége a táplálkozásodtól és a szervezetedben felhalmozott tartalékoktól függ. A kalória- és tápanyagtartalékaid kimerülése is felelős lehet az anyai kimerülésének kialakulásáért.

 

Másrészről a szoptatás során a mikrotápanyagok hiánya bizonyos tápanyagok csökkenését okozhatja az anyatejben. Ez hatással lehet a baba egészségére.

 

A szoptatás során legfontosabb tápanyagok, figyelembe véve a tested tartalékait, illetve az anyatejben lévő koncentrációjukat:

 

- Tiamin (B1-vitamin)

 

- Riboflavin (B2-vitamin)

 

- Piridoxin (B6-vitamin)

 

- Kobalamin (B12)

 

- A-vitamin

 

- Jód

 

Jó hír, hogy ezen vitaminok és ásványi anyagok az ezeket tartalmazó terhesvitaminokkal pótolhatók.

 

Bizonyos mikrotápanyagok hiánya a az étrendedben hatással lehet az anyatejed minőségére. Ezt elkerülendő, kiegyensúlyozottan kell táplálkoznod vagy olyan étrend-kiegészítőt fogyasztanod, amely ezeket a tápanyagokat tartalmazza.

 

Hogyan javíts az anyatej minőségén?

 

A számodra szükséges mikrotápanyagok beivetelének legjobb módja étrended minőségének javítása, azaz állati eredetű termékek, valamint zöldségek és gyümölcsök gyakori fogyasztása.

 

A szoptatás során tartalékaid fenntartásához kb. további 650 kcal-ra lehet szükséged. Ha megfelelő súlyt értél el a terhesség alatt, valószínűleg kevesebbre van szükséged. Ne feledd továbbá, hogy a szoptatás növeli vízszükségleteidet, éppen ezért fontos hogy elegendő mennyiségű vizet fogyassz.

 

Egy másik mód, hogy olyan multivitamint szedsz, amelyet kifejezetten arra fejlesztettek ki, hogy fedezze a nők tápanyagszükségletét a terhesség előtt, alatt és után. Már az első vizsgálat során érdeklődj nőgyógyászodnál, hogy melyik a számodra ideális multivitamin.

Ajánló

Éld örömmel minden pillanatát!
Hogyan legyünk úrrá rajtuk.
Fitten kismamaként is!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Mennyi múlik azon, hogy tudatosan figyeled magad. Hogy egyszerűen nem engeded meg magadnak azt, hogy elsunnyogd, hogy valami bánt. És igen, figyelni az érzéseidet tök szuper dolog, nyitottnak lenni meg egyenesen a megoldáshoz vezet, hiszen ha várod, jönni fog.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!