babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Szülés előtti teendők

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

A kisbabád születésével az életed teljesen átalakul. Vannak dolgok, amikre hónapokig nem lesz időd vagy alkalmad ezután. Ezeket érdemes megtenned, mielőtt a pocaklakó napvilágot lát. 

Ami ennél is fontosabb, hogy a szülésre felkészülten kell érkezned, ezért listánk tartalmazza azt is, ami feltétlenül szükséges teendő a 9 hónap során.

 

Szülésfelkészítés

 

A megfelelő légzési technika elsajátítása és a relaxáció megtanulása alapvető, ha kisbabát hordasz a szíved alatt. A legjobb, ha szakembertől kérsz segítséget, vagy részt veszel egy csoportos szülés felkészítésen, hogy a nagy napon már ne legyen gondod az említett technikákkal.

 

Házimozi

 

Vagy mozi, amelyik szimpatikus. A lényeg, hogy kapcsolódj ki, nézz meg egy filmet a pároddal, vagy a barátnőddel. Az elkövetkezendő hónapokban aligha lesz lehetőséged arra, hogy 90-120 percet egy helyben végigülj.

 

Kórházi táska

 

Hivatalosan a baba érkezésének tervezett ideje előtt 6 héttel szokták javasolni, de minél hamarabb összekészíted, annál jobb. Ha történik valami, és akár csak egy éjszakára is, de be kell feküdnöd időközben a kórházba, jó, ha nem akkor kell kapkodnod.

 

Telefonszámok

 

A legfontosabb elérhetőségek ne csak a Te telefonodban legyenek meg, hanem mentsd el őket párodéba is. Pl. orvos, szülésznő, szűk rokonság és baráti kör.

 

Babaszoba

 

Ha nem is állsz készen mindennel, az alapvető dolgokat ne felejtsd el beszerezni. A védőnőtől tudsz kérni kelengyelistát, de ha mégse lenne neki nyomtatott változat, akkor is tud Neked abban segíteni, hogy mik azok a dolgok, amelyek elengedhetetlenek a kicsi érkezésénél.

 

Ha úgy érzed, a listánk nem teljes, adj hozzá Magadnak bármit, amit szükségesnek gondolsz, vagy egyszerűen csak jól esne, mielőtt a Pici megérkezik.

Ajánló

Növény ... kutya ... gyerek
Milyen praktikákat vethetünk be, hogy megtudjuk?

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Ha van egy álmod, megvalósíthatod, senki sem fog vissza. (...) Te döntöd el, hogy a saját korlátaid meddig terjednek, és hogy melyiket mikor döntöd le. Ha törődsz a belső békéddel, lassan azt veszed észre, hogy már nincsenek gátak, csak te vagy és a vágyaid, amelyek sorra megvalósultak.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!