babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Szülés előtti teendők

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

A kisbabád születésével az életed teljesen átalakul. Vannak dolgok, amikre hónapokig nem lesz időd vagy alkalmad ezután. Ezeket érdemes megtenned, mielőtt a pocaklakó napvilágot lát. 

Ami ennél is fontosabb, hogy a szülésre felkészülten kell érkezned, ezért listánk tartalmazza azt is, ami feltétlenül szükséges teendő a 9 hónap során.

 

Szülésfelkészítés

 

A megfelelő légzési technika elsajátítása és a relaxáció megtanulása alapvető, ha kisbabát hordasz a szíved alatt. A legjobb, ha szakembertől kérsz segítséget, vagy részt veszel egy csoportos szülés felkészítésen, hogy a nagy napon már ne legyen gondod az említett technikákkal.

 

Házimozi

 

Vagy mozi, amelyik szimpatikus. A lényeg, hogy kapcsolódj ki, nézz meg egy filmet a pároddal, vagy a barátnőddel. Az elkövetkezendő hónapokban aligha lesz lehetőséged arra, hogy 90-120 percet egy helyben végigülj.

 

Kórházi táska

 

Hivatalosan a baba érkezésének tervezett ideje előtt 6 héttel szokták javasolni, de minél hamarabb összekészíted, annál jobb. Ha történik valami, és akár csak egy éjszakára is, de be kell feküdnöd időközben a kórházba, jó, ha nem akkor kell kapkodnod.

 

Telefonszámok

 

A legfontosabb elérhetőségek ne csak a Te telefonodban legyenek meg, hanem mentsd el őket párodéba is. Pl. orvos, szülésznő, szűk rokonság és baráti kör.

 

Babaszoba

 

Ha nem is állsz készen mindennel, az alapvető dolgokat ne felejtsd el beszerezni. A védőnőtől tudsz kérni kelengyelistát, de ha mégse lenne neki nyomtatott változat, akkor is tud Neked abban segíteni, hogy mik azok a dolgok, amelyek elengedhetetlenek a kicsi érkezésénél.

 

Ha úgy érzed, a listánk nem teljes, adj hozzá Magadnak bármit, amit szükségesnek gondolsz, vagy egyszerűen csak jól esne, mielőtt a Pici megérkezik.

Ajánló

Hogyan küzdj meg az alváshiánnyal?
Mit is jelent pontosan ez a kifejezés?
A lehető legjobb választás!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Hiszek a szerelemben. Mi másért vetettem volna bele magam olyan gyakran? Soha nem tartott sokáig, és ilyenkor a szívem megszakadt, vagy bezárult. De ez nem akadályozott meg abban, hogy legközelebb újra megnyissam. Aztán újra és újra.

- Nora Roberts -

A legjobb baba ajándék!