babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Terméketlenné tesz az otthonom?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Az álompasi és az álomotthon is a Tiéd, mégis valami akadályozza, hogy családdá váljatok. Gondoltál már rá, hogy a hibát a lakásban keresd? Cikkünkben megtudhatod, mire is gondolunk pontosan.

A falak


A vízalapú festékek, hígítók és lakkok összetevőiknek köszönhetően megzavarhatják a menstruációs ciklusod, illetve csökkenthetik a sperma minőségét.


Az ágy


A matracokon és kanapékon egy égésgátló réteg van, ami a biztonságot szolgálja. Viszont amikor kisbabát szeretnél, nem a legszerencsésebb, hogy nap mint nap ezzel a vegyi anyaggal érintkezel. A fekvőhely kiválasztásánál törekedjetek a biopamut anyagú matracok kiválasztására.


A szappan


Azoknak a szappanoknak, tisztítószereknek, fogkrémeknek a használata, amelyek triklozánt tartalmaznak, jelentősen csökkentik a teherbeesés esélyét. A triklozán ugyanis, ha bejut a szervezetbe, összezavarja a hormonokat, és kisebb valószínűséggel leszel termékeny. Sajnos nem csak Rád jelent veszélyt ez az alkotóelem, hanem a párodra is, ugyanis a spermaszámot is befolyásolhatja. Mielőtt bevásároltok a drogáriában, nézzétek meg, hogy mely termékek nem tartalmaznak triklozánt, és lehetőség szerint válasszátok azokat!


Műanyag ételtárolók


A biszfenol a már széles körben ismert a spermaszámra, illetve a petefészekre gyakorolt kártékony hatásáról. Sajnos a legtöbb műanyag ételtárolóban, palackban megtalálható, így nagyon körültekintően kell vásárolni.


Zuhanyfüggöny


Jelen esetben a ftalát a bűnös. Az alacsony spermaszámú férfiakról vérvizsgálat során kiderül, hogy vérüben általában ftalát található. Ftalátot azonban nem csak a zuhanyfüggöny tartalmaz, hanem számos műanyag, körömlakk, sőt még építőanyagok is. Cseréld hát a műanyag edényeinket és poharainkat üvegre! Ügyelj rá, hogy ha mikrohullámsütőben melegítesz ételt, akkor is inkább üvegedényt használj a műanyag doboz helyett. Ami pedig a zuhanyfüggönyt illeti, érdemes eleve zuhanykabint tervezni a lakásba.  

Ajánló

Kikészülsz a férjedtől szülés után?
Érvek mellette.

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

A negatív hozzáállás olyan, mint a dohányfüst: betölti a rendelkezésre álló teret és kárt tesz a többiekben is. Ha pedig kinyitod a szobában az ablakot és beengeded a tiszta levegőt, hogy fél perc alatt eltüntesse a büdös füstöt: na, ez a pozitív gondolkodás!

- Vida Ágnes -

A legjobb baba ajándék!