babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Ezért fog hiányozni a terhesség

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Az élet egy csodálatos utazás, halljuk számtalanszor. Különösen igaz ez a várandósság varázslatos negyven hetére, amikor is a kisbabád a testedben növekszik. 

Természetesen a kismamák nem mindig úgy számolnak be a várandósságról, mint életük legszebb szakaszáról. Sok esetben kísérik fránya rosszullétek, kimerültség, és mozgási nehézségek. Akármilyen negatív szakaszokat élsz is át a 9 hónap alatt, abban biztosak vagyunk, hogy bőségesen akadnak csodás pillanatok.
 
Lássuk csak, melyek ezek:

Titok  

Ameddig nem látszik rajtad, hogy egy kis élet növekszik benned, és nem is árulod el senkinek, addig ő a Ti titkotok a pároddal. Ez pótolhatatlanul szép időszak.

Idegen mosolyok

Amikor kismamát látunk gömbölyödő pocakkal, mosolyt csal az arcunkra. Gondolom, most furcsa, de jó érzés, hogy Rád mosolyog mindenki, olyan emberek is, akiket még soha életedben nem láttál.   

Szieszta

A mai rohanó világban ez az egyetlen időszak, amikor lelkiismeret-furdalás nélkül aludhatsz fél órát ebéd után. Egy kismamának szüksége van a pihenésre, ugyebár. :-)
 
Ragyogás
 
Minden kismama ragyog, Te is. Akkora öröm ért, hogy nem is tehetnél másképp. Ezért fordul elő, hogy más emberek „megérzik” rajtad, hogy várandós vagy. A szemed csillogásán látszik.

Kalóriák

Büntetlenül ehetsz többet… De nem kettő helyett! Több kalóriára van szükséged, hiszen ketten égetitek el. Nincs azonban egy aranyszabály arra, hogy mennyivel több az engedélyezett. Függ az emésztésedtől, illetve attól, hogy mennyire aktív életet élsz.

Különleges érzés

Ha az első gyermekedet várod, fogalmad sincs, mi vár Rád. Ez az érzés végigkíséri mind a 9 hónapot, a várakozás időszakát.

Shopping

Számtalan dologra lesz szükséged Neked és a babának. Új ruhák Neked, új ruhák neki, új bútorok, kiegészítők, babakocsi, és még sorolhatnánk. Ebben az időszakban lesz lehetőséged kiélni a vásárlási vágyadat.

Ajánló

Tippek a természetes szüléshez
Ismerd meg a gyakori okokat!
Mit sportolhatunk várandósan?

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Csak egy dolgod van az életben: azt csinálni, amiben hiszel. Ha erre képes vagy, kitartóan, határozottan, nem feladva, akkor nem lesz gond. (...) Akinek menni kell és megy, az nem néz oldalra, csak az utat figyeli, mert megtanulta, hogy csak az számít.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!