babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Maradj mozgásban!

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Már az edzés gondolatától is legszívesebben elrejtőznél a világ elől? Ha korábban aktív, sportos életmódot folytattál, nyilván számodra is furcsa, hogy hogyan mehetett el a kedved ennyire a mozgástól.

Ne aggódj, amit tapasztalsz, az teljesen normális. A várandósok fáradtsága ugyanis nem mítosz, hanem nagyon is valós jelenség.

 

Felmentés?

 

Ez viszont nem jelenti azt, hogy ebben az állapotban fel vagy mentve minden mozgás alól. Ha a várandósságod előtt is sportoltál, akkor különösen fontos, hogy a kilenc hónap alatt se mondj le erről a tevékenységről, kivéve persze, ha orvosod másképp nem rendeli. A mozgás nagyon fontos ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, fitt kismama legyél, aki könnyen megbirkózik a szüléssel, és a baba születését követő regenerálódással.

 

A hangsúly a mértékletességen és a rendszerességen van. Most nem az a fontos, hogy megdöntsd egyéni rekordjaidat, a maratonra sem most kell felkészülnöd. Ez a néhány hónap a kíméletes mozgásról szóljon. Sétálj akár minden nap, ússz és jógázz!

 

Mozgásformák

 

A gyors gyaloglás és az úszás kiváló kardió mozgásformák, így ha érzel elég erőt magadban, akkor ne habozz, irány az uszoda, vagy az edzőterem. Ha azt érzed, hogy erre képtelen vagy jelenleg, akkor vegyél egy kismama dvd-t, és mozogj rá otthon! Ha pedig a párod hazaér a munkából, fogd meg a kezét, és kérd meg, hogy tegyetek egy nagy sétát ebben a szép tavaszi időben. Utóbbi programnak és sportnak is kiváló.

 

Ne felejtsd el, hogy az alkalomszerű mozgás nem egyezik meg a rendszeresen végzett sporttal. Szakíts időt a mozgásra hetente legalább három alkalommal. Lehet, hogy először nehéz rávenni magad, de később hálás leszel Önmagadnak.

 

Hajrá Csajok!

 

 

Ajánló

Érdemes követni!
Mennyi az ideális?
A táplálkozás kezdete

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Mert mi más értelme lenne az életnek? Hozd ki azt, ami benned van, ne rejtegesd, szeresd, vállald fel, dolgozz rajta, mutasd meg. Idővel megéri majd.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!