babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Tények és tévhitek a terhesség kapcsán

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Mielőtt búcsút intesz 9 hónapra a koffeinnek és felhagysz az edzéssel, olvasd el cikkünket, amiben leírjuk, hogy mi az, ami csupán tévhit a várandósság kapcsán. 

Azt viszont ne feledd el, hogy minden terhesség más, és mielőtt bármit teszel, konzultálj az orvosoddal.
 
Egyél naponta háromszor, így az egészséges. – Nos, ez bizony tévhit. 2-3 óránként egyél, kis adagokat. Így szinten tudod tartani a vércukorszinted, és az elhízástól sem kell tartanod.  

Egy pohár ital nem árthat. – Igaz. Ha egy pohár vörösbort megkívánsz, nyugodtan fogyaszd el. Egy romantikus este kihagyhatatlan kelléke, arról nem is beszélve, hogy a vérellátásnak is jót tesz.

Csak koffeinmentes italokat fogyassz! – Tévhit. Napi egy kávé nincs rossz hatással a baba fejlődésére. Túlzásba persze nem szabad esni, de egy bögre tejeskávéval nem árthatsz.  

Ne egyél sajtot! – Tévhit. A penészes, lágy sajtokat, illetve a kéksajtot kerüld, de a többit fogyaszd bátran! Szóval a brie, camembert, feta, roquefort egyelőre ne foglaljanak helyet a tányérodon, hanem helyettesítsd őket mozzarellával, trappistával, vagy pannónia sajttal!  

Egyél kettő helyett! – Tévhit. Nem arról szól a terhesség, hogy 20-25 kg súlyfelesleget szedj fel, hanem az egészséges, tápláló ételek fogyasztása a cél. Egy kicsivel, kb 300 kalóriával egyél csak többet naponta, mint a babavárás előtt.

Kerüld a tengeri ételeket! – Tévhit. Ha korábban szeretted az efféle ételeket, és semmi allergiás reakciód nem volt tőlük, akkor most sem kell feladnod a fogyasztásukat. A sushit a nyers hal miatt érdemes kerülni, de ami főtt, sült formában kerül a tányérra, abból gond nem lehet. 
 
Búcsúzz el az edzőteremtől! – Tévhit. A mozgás nagyon jó hatással van Rád és a babára. Az ő kicsi szíve erősebb lesz, Te kevesebb súlyfelesleghez jutsz, könnyebben birkózol meg a szüléssel és a regenerálódás is sokkal könnyebb lesz. Egyeztess az orvosoddal, hogy milyen mozgásformát javasol számodra.

Ne fesd a hajad! – Tévhit. Korábban tiltották a hajfestést a várandósok számára. Ma már viszont olyan korszerű hajfestékek állnak rendelkezésre, hogy semmilyen ártalmas hatása nincs a magzatra. A 12. héttől élj vele bátran!

Ajánló

Kockázatosabb-e az ikrek várása?
Ismerd meg a gyakori okokat!
Mit is jelent pontosan ez a kifejezés?

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Csak egy dolgod van az életben: azt csinálni, amiben hiszel. Ha erre képes vagy, kitartóan, határozottan, nem feladva, akkor nem lesz gond. (...) Akinek menni kell és megy, az nem néz oldalra, csak az utat figyeli, mert megtanulta, hogy csak az számít.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!