babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Hogy szokjak le a dohányzásról?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Ha kisbabát tervezel, vagy már esetleg kisbabát is vársz, és ennek ellenére élsz ezzel az igen káros szenvedéllyel, akkor mielőbb hagyj fel vele!

Miért kell leszoknom a dohányzásról?

 

Tudjuk, hogy nem könnyű, sőt nagyon nehéz dolgod lesz, főként, ha évek óta cigarettázol. De hidd el, a csikk eldobása még sosem volt ilyen fontos, mint most.

 

A dohányzás növeli mindezek kockázatát:

 

vetélés
- koraszülés
- alacsony testsúlyú gyermek
- vérzés
- halvaszületés

 

Ha korábban már sokszor próbálkoztál, de mindig sikertelenül, akkor se add fel! Most menni fog! A cél, vagyis az egészséges gyermek lebegjen a szemed előtt. Ráadásul, ha 9 hónapig nem élsz e káros szenvedéllyel, később sem fog hiányozni, fel tudsz hagyni vele végleg.

 

Ha elhatároztad, hogy abbahagyod, akkor ne habozz, tedd meg most! Ne várj a holnapra, hétfőre, elsejére, azonnal kezdj neki! Csak így sikerülhet!

 

Mit tegyek, ha megkívánom?

 

Igen, jól sejted, elő fog fordulni, hogy úgy érzed, nem tudsz ellenállni a kísértésnek. Ilyenkor próbáld meg elterelni a gondolataid. Ha ez nem segít, akkor igyál meg egy pohár vizet, vegyél be egy rágót, vagy egyél magvakat! Legtöbbször a dohányzás, mint cselekvés fog hiányozni, ezért könnyen becsaphatod Magad és helyettesítheted az előbb felsorolt apróságokkal.

 

Kérjek segítséget?

 

Hivatalos segítségkérésre is van lehetőséged, de talán első körben kérd meg a párodat, illetve a családodat, hogy támogassanak. Például ne hívjanak cigarettázni, amikor ők éppen ezt teszik, vagy ne gyújtsanak rá a közeledben. Ha zavar, akkor arra is megkérheted őket, hogy ne is hozzák szóba előtted a témát. Biztos lehetsz benne, hogy mindenki örömmel fog segíteni Neked, hiszen égnek a vágytól, hogy kezükben tarthassák az új családtagot.

 

Hajrá! Mi szorítunk Neked!

 

Ajánló

Készítsd el, hasznos!
Csodák és nehézségek
Hamarosan elérkezik az idő?

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Kevesebbet agyalni, megérteni, elfogadni, nem elégedetlenkedni, kivárni, megérezni, rálelni, megszerezni, megszeretni, megbecsülni, ha kell, elengedni, újra várni, visszavárni, megölelni, szeretni, sírni utána, sírni vele, élni. (...) Ennyi az Élet. Talán csak ennyi. De ez épp elég.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!