babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

A szülés utáni depresszió különös dolgokat képes produkálni. A legnagyobb szerelmet is próbára teszik ilyenkor a hormonok. Néha elég, ha a hangját hallod, már attól is égnek áll a hajad. 

Nem beszélve arról, hogy hogyan pelenkáz, teli szájjal beszél Hozzád, stb. Máskor pedig nem vágysz másra, minthogy órákig ölelgessen.


Úgy érzed, hogy kicseréltek, igaz? Ne aggódj, nem vagy vele egyedül. A kismamák, illetve házaspárok többsége sikerrel vészeli át ezt a nehéz, de mégis gyönyörű időszakot.

 

Akárcsak a terhesség alatt, a gyermek születése után is gyakoriak a hangulathullámok. Ezt nevezzük szülés utáni depressziónak. Szinte minden kismamát érint, annyi különbséggel, hogy egyesek kevésbé érzik, míg másokat teljesen az uralma alá vesz.

 

A párodnak is tudatosan készülni kell erre az időszakra. Ilyenkor az egyetlen, ami biztosan jobb kedvre tud deríteni, az édesség, legalábbis a kismamák általában erről számolnak be. Egy kedves ismerősömtől hallottam a következőt: „Miután hazahoztuk a kisfiunkat, hetekig csak a hibát kerestem a férjemben, pedig ő maximálisan kitett magáért, nagyon igyekezett segíteni. Szerencsére a türelme is végtelen volt, így ma már csak nevetünk ezen az időszakon.”

 

Mi okozza mindezt?

 

Az álmatlan éjszakák, az alak megváltozása, ennél fogva az önbizalom hiánya, a rutinszerű nappalok és éjjelek mind-mind szerepet játszanak az édesanya elégedetlenségében.

 

Nem is csoda, hiszen egész nap otthon vannak egy újszülöttel. Meg kell ismerniük egymást, hiába töltötték együtt az elmúlt kilenc hónapot, ez a fajta kapcsolat most egészen más. Az első hetekben nem javasolják a gyermekorvosok, hogy utcára vigyük a kicsit, így az egyetlen lehetőség arra, hogy szocializálódjon a kismama, ha hozzá jönnek látogatók. De arra ugye készülni kell, és kinek van erre ideje? Este Apa végre hazaér, de addigra már annyira kimerülnek a mamik, hogy örülni se nagyon tudnak. Majd jön az éjszakai műszak. És így telik el minden nap. Nyugalom, ez az egész csak néhány hétig tart!

 

Szóval Apukák, türelem! És ha már nagyon nem bírjátok a kedélyváltozásokat, állítsatok be egy adag süteménnyel! A siker nem marad el!

 

Ajánló

Érvek mellette.
Tippek, amelyek garantáltan segítenek.
Hidd el, hogy jó anya vagy!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Ha valamiért lelkesedni tudsz, tedd meg, ha nem tudsz, akkor aludj. Muszáj valamiért lelkesednem, ezért próbálom meg mindig a legjobbat elképzelni, és azért aztán mindent elkövetni, ami csak lehetséges.

- Michael Ende -

A legjobb baba ajándék!