babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

NEM! A mesterséges beavatkozásra

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Akad néhány nő, aki annak ellenére, hogy nagyon szeretne kisbabát, a mesterséges beavatkozásoktól idegenkedik, sőt mi több, nemet is mond nekik. Hogy mi ennek az eredménye? Cikkünkben elolvashatjátok.

Patrícia arról számolt be nekünk, hogy korábban a fogantatás elmaradását férje egészségügyi problémájának tudták be. Hamarosan azonban egy vizsgálat során kiderült, hogy férje spermái immáron teljesen nemzőképesek. Így az akadály csakis az ő testében lehetett. Ez a feltételezés be is igazolódott, ugyanis fény derült rá, hogy igen minimális eséllyel képes áldott állapotba kerülni.
 
Amikor az orvos azt javasolta, hogy kezdjen el gyógyszert szedni, ő visszautasította a kúrát. Azt gondolta, hogy ha természetes úton nem lehet babájuk, akkor inkább egyáltalán ne legyen, de semmilyen mesterséges beavatkozásnak nem szeretnék kitenni magukat.

Eszükbe jutott, hogy ez esetben inkább örökbe fogadnának egy babát, de végül elvetették, mert Patrícia úgy gondolta, hogy akárhányszor ránézne a gyermekre, azt az érzést erősítené benne, hogy ő képtelen a gyermeknemzésre. Elfogadták tehát, hogy az ő családjuk két főből áll. Mindez három éve történt velük, azóta van egy kutyájuk, akit szeretetben nevelnek. Gyermekük nincs, de állításuk szerint olyannyira megbékéltek jelenlegi életükkel, hogy nem is érzik a baba hiányát.
  
Angéla 19 éves koráig nem menstruált. Akkor az orvosa azt mondta neki, hogy valószínűleg sohasem lehet gyermeke. Akkoriban még nem túlzottan foglalkoztatta a gondolat, viszont harmincas éveinek végén annál inkább. Nagyon szeretett volna kisbabát, így úgy döntöttek párjával, hogy a baljóslatok ellenére megpróbálnak családot alapítani. Angéla terhes lett, de elvetélt. Sajnos nem egyszer, hanem háromszor is. Orvoshoz fordultak, akitől azt az információt kapták, hogy a petesejtjei olyanok, mint egy 50 éves nőé.

Eljött hát az idő a mesterséges megtermékenyítés gondolatára. Bár nagyon szerettek volna babát, abban biztosak voltak, hogy ikreket, vagy hármas ikreket nem szeretnének, márpedig a mesterséges megtermékenyítés esetén igen nagy az esély arra, hogy egyszerre több gyermek jön majd világra. Így elutasították az orvos javaslatát. Végső próbálkozásként ellátogattak egy természetgyógyászhoz, aki egy különleges teakeveréket állított össze Angéla számára. Nem tudni, hogy a teának köszönhető-e, de pár hónapon belül már a babáról készült ultrahang képeket nézegették.
 
Kislányuk most 2 éves.


*Az érintettek neveit a cikkben megváltoztattuk.

Ajánló

Ne feledkezz meg róla!
Avagy hogyan kezeld a jóindulatot!
10 alapdarab, amit ne felejts otthon!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

A negatív gondolkodás határt szab a teljesítménynek. Ha viszont ezt megfordítjuk, akkor a lehetetlen hirtelen nagyon is elérhetővé válik.

- Amby Burfoot -

A legjobb baba ajándék!