babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Tippek a fogantatáshoz

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

A babák látványa több gyengédséget ébreszt benned, mint korábban? Ha gyerekkel találkozol, aki rád mosolyog, úgy tűnik, különlegesen kötődik hozzád? Egyre gyakrabban olvasol újszülöttekről szóló cikkeket? Hirtelen nem hagy nyugodni az anyaság gondolata?

Adj időt szervezetednek a felkészüléshez!

 

Amennyiben fogamzásgátló tablettát szedtél, ajánlott három-hat hónapot várni, mielőtt megkísérelsz teherbe esni. A szájon át bevehető fogamzásgátlók csökkenthetik szervezetedben a folsav mennyiségét. Ez a vitamin fontos tápanyag magzatod egészséges fejlődéséhez, éppen ezért multivitamin ügyében konzultálj háziorvosoddal.

 

Figyeld a termékenységre utaló jeleket!

 

Kezdj el naplót vezetni menstruációs ciklusaidról. A teherbe esés lehetősége nagyban függ attól, hogy tudjuk, mikor vagyunk termékeny napban. Ellenőrizd a méhnyaknyák állapotában bekövetkezett változásokat: a ciklus termékeny időszakában sűrűbbé, nyúlósabbá és síkosabbá válik.

 

Ügyelj súlyodra!

 

A terhesség nem a diéta időszaka: már a fogantatás előtt oda kell figyelned a súlyodra. Tanulmányok igazolják, hogy az anya elhízása a terhesség korai időszakában megkétszerezi annak veszélyét, hogy élete első két évében a gyermek is súlyosan elhízott lesz. Továbbá a születéskori túlsúly nemcsak nagyobb halálozási kockázatot jelent, hanem hozzájárul az elhízás, a rák és egyéb krónikus megbetegedések megjelenéséhez is.

 

Oszd meg terveidet!

 

Tanácsos a terhesség tervezése kapcsán orvosoddal konzultálni, mivel így biztosan időben megkapod az összes szükséges védőoltást, amelyek által megelőzhetőek lesznek azok a betegségek, melyek magzatod egészségét veszélyeztetik, úgymint a rózsahimlő, illetve a hepatitisz. Győződj meg róla, hogy védett vagy-e rubeola, bárányhimlő és hepatitis ellen. A toxoplazma fertőzés megelőzésének legfontosabb módja, hogy csak jól átsütött húst fogyassz!

 

Gondold újra szokásaidat!

 

A fogamzás a peteéréskor, a soron következő menstruáció előtt két héttel következik be. Mindez azt jelenti hogy a terhesség három hétig nem észrevehető, azaz a legtöbben a menstuáció várható időpontját követő egy hét után kezdenek "gyanakodni". Ugyanakkor, a fogantatás utáni második és nyolcadik hét között a magzat legfontosabb szervei már elkezdenek kifejlődni és ebben az időszakban sokkal sebezhetőbb. Bármit eszel, iszol, lélegzel be, vagy bármilyen hatásnak teszed ki magad, az magzatodra is hatással lesz. Éppen ezért, már azelőtt kezdj el úgy viselkedni mintha terhes lennél, mielőtt valóban az is leszel. Tanulmányok igazolták, hogy azok a nők, akik fogantatáskor jól tápláltak voltak, képesek fedezni a terhességgel járó szükségleteket.

Ajánló

Találd meg a Neked megfelelőt!
Olvasd el bevált tippjeinket!
Érdemes követni!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

A negatív gondolkodás határt szab a teljesítménynek. Ha viszont ezt megfordítjuk, akkor a lehetetlen hirtelen nagyon is elérhetővé válik.

- Amby Burfoot -

A legjobb baba ajándék!