babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Változtass szokásaidon!

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Talán mindannyian hallottuk már azt a jó tanácsot, hogy amennyiben tudni szeretnénk, hogy készen állunk-e az anyaságra, vegyünk egy növényt.

"Ha nem tudsz egy növényt gondozni, akkor egy gyermeket sem." - ez valószínűleg az a megjegyzés, amelytől mi nők mindannyian félünk. Ha pedig próbára teszed magad, és elkezdesz gondozni egy növényt, akkor nincs is annál rosszabb, mint amikor egy napon hazaérsz, és látod, hogy növényed teljesen kiszáradva és elhalva áll az ablak mellett.

 

Minden nőnek, aki erre a feladatra vállalkozik, tudnia kell, hogy vannak napsütést, illetve árnyékot kedvelő növények. Egyeseknek több vízre van szükségük, másoknak kevesebbre. Néha egyszerűen pedig azon múlik minden, hogy szeretik-e a helyet, ahova raktuk őket.

 

Miért is a késztetés erre a próbatételre? Mert ahhoz, hogy jó anyák lehessünk, fontos, hogy el legyünk látva megfelelő információkkal és elkezdjük magunkat fegyelmezni.

 

Mert nem számít, milyen fáradtan érsz haza a munkából, a növényt rendszeresen meg kell öntözni. Ugyanígy muszáj enni adni gyermekednek vagy kicserélni a pelenkát. Ilyen egyszerű. És bár látszólag a két dolognak kevés köze van egymáshoz, a kettőben a közös a felelősség.

 

Ne feledd: az anyaság nemcsak a fogantatást és a terhességet jelenti, hanem a nevelést, a gondoskodást és a bizonyítást is egyben!

 

Sok ember úgy gondolja, hogy a felnőttkor elértével azonnal szülő is lehet. Ez súlyos tévedés: előbb óhatatlanul meg kell változni és olyan szokásokat felvenni, amikre előtte talán nem is gondoltunk.

 

Új időszak, új szokások

 

Kettő helyett enni? Egészen biztos, hogy a terhesség alatt nem kell duplájára növelned az elfogyasztott étel mennyiségét, arra viszont igenis gondolnod kell, hogy már nem csak önmagad kedvéért, hanem a gyermekedért is eszel. Kettő helyett enni azt jeleni, hogy olyan napi táplálkozást folytatsz, mely mindkettőtök igényét kielégíti.

 

Fogd vissza a kávé fogyasztását!

 

A vas felszívódását leginkább az alkálifémek, foszfátok, fitátok és csersavak krónikus bevitele akadályozhatja. A felszívódás az elfogyasztott tea vagy kávé mennyiségével arányosan csökkenhet.

 

Tilos a dohányzás!

 

Kerüld a dohányfüstös helyeket! A dohányzás spontán abortuszt, vérzést, koraszülést és kis születési súlyú magzatot okozhat. A hirtelen csecsemőhalállal is összefüggésbe hozták.

 

Függeszd fel az alkoholfogyasztást!

 

A terhesség alatti alkoholfogyasztás magzati károsodást, veleszületett problémákat, mentális és / vagy fejlődési rendellenességeket okozhat.

 

A terhesség ideje alatt az alkohol fogyasztását teljes mértékben kerülni kell.

 

Amennyiben a fogyasztott alkohol mennyiségét csökkenteni kezded, sokkal könnyebb lesz felfüggeszteni, mikor már teherbe estél.

 

Kontrolláld érzelmeidet!

 

A nagyvárosi élet, a közlekedés és a munkahelyi stressz, illetve a személyes problémák miatt gyakran elveszítjük az önkontrollt. Már most tudnod kell, gyermekeid példák útján tanulnak, és minden negatív szavadat vagy tettedet utánozni fogják, még akkor is, ha felhívod rá figyelmüket, hogy ez így nincs rendjén. Már most tehetsz valamit ennek érdekében: a következő stresszes helyzetben számolj el tízig és végy egy jó mély levegőt. Észre fogod venni, hogy az idő múlásával megtanulod majd pozitív irányban kezelni érzelmeidet.

 

Gondold át a szabadságot!

 

Tudjuk, hogy az ember természeténél fogva szabadnak született. Ugyanakkor az anyasággal valamennyit elvesztünk ebből a szabadságból. Mikor új életet hozol világra, ez a szabadság bizonyos fokig csorbul, ugyanis minden cselekedeted hatással lesz gyermekedre. Ne feledd: az anyaság azt is jelenti, hogy valaki hosszú ideig érzelmileg függeni fog Tőled. Minden meghozott döntésed közvetlenül vagy közvetetten gyermekedre is hatással lesz.

 

Érdemes elkezdened átszervezni az időbeosztásodat is. Ne feledd: a gyermekeknek szükségük van szüleik fizikai jelenlétére!

Ajánló

Milyen praktikákat vethetünk be, hogy megtudjuk?
Tippek a természetes szüléshez

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Ne félj a sebektől. Mert igen, előfordul, hogy megsérülsz, és a seb fájni fog. De utána már elővigyázatosabb leszel, és nem követed el ugyanazt a hibát.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!