babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

A dolgozó kismama

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Ha a kilenc hónapot végig munkával szeretnéd tölteni, akkor meg kell tanulnod kompromisszumokat kötni a babád és a saját egészséged érdekében. Van, akinek könnyen megy a várandósság és a karrierépítés összeegyeztetése, míg másoknak okoz némi fejfájást.

Adunk néhány tippet, hogy a kettő gördülékenyen működhessen együtt:

 

Ne akarj szuperhős lenni!

 

Elfáradtál? Ez természetes, semmi okod a szégyenkezésre. Pihenj egy kicsit, majd amikor úgy érzed, hogy újra van erőd folytatni a munkát, akkor vágj bele!

 

Alvás

 

Szánj minimum egy órával többet a pihenésre, mint a várandósságod előtt! Ha napközben nincs lehetőséged egy kis szieszta beiktatására, akkor az éjjeli órákat hosszabbítsd meg!

 

Tömegközlekedés

 

Ha a tömegközlekedési eszközökön nem ajánlja fel senki magától, hogy átadná a helyét, akkor kérj meg nyugodtan bárkit, hogy tegye ezt meg. A Te állapotodban ez nagyon is indokolt.

 

Rugalmas munkaidő

 

Beszélj a főnököddel az otthonról dolgozás vagy a rugalmas munkaidő lehetőségéről! Ha reggeli rosszullétek kínoznak, akkor kérd meg őt, hogy 1-2 órával később kezdhesd a munkát. Ha pedig délutánra fáradsz el nagyon, akkor menj be korábban.

 

Tárgyalás

 

Ha nem muszáj, akkor ne menj el személyesen a tárgyalásokra! Használd ki a telekommunikáció remek vívmányait, és tárgyalj az internet segítségével!

 

Ebédidő

 

Most különösen oda kell figyelned az étkezésedre, így ne csak ebédidőt tarts a megszokott időben, hanem gondoskodj a tízórairól és az uzsonnáról is!

Ajánló

Csodák és nehézségek
Képtelenség nem érezni!
Tippek az egészséges terhességért

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Fantasztikusan érzem magam a bőrömben! Tényleg. Ha majd borzalmas hetem lesz, emlékeznem kell erre az érzésre.

- Stephen Chbosky -

A legjobb baba ajándék!