babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

A szebb álmokért!

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Elmondhatatlanul fáradt vagy, és csak egy nyugodtan végigaludt éjszakára vágysz, de mégsem jön álom a szemedre. Mi a megoldás?

Alvásszakértőket kértünk meg, hogy segítsenek megoldani a kismamák alvási problémáit, íme néhány hasznos jó tanács:

 

- Hagyjuk el késő esti nassolást! Kismamaként gyakran éhesek vagyunk, azonban lefekvés előtt 2 órával nem ajánlott nasizni, mert refluxot, illetve gyomorégést okozhat, ami rontja az alvási esélyeinket.

 

- Forduljunk oldalra! Az oldalunkon történő alvásnak több előnye is van: csökkenti a méhben lévő nyomást; segít jobban lélegezni; valamint megnöveli a bébi vér és tápanyagellátását.

 

- Támasszuk alá a testünket! Polcoljuk alá a fejünket és a felsőtestünket, és ilyen módon használjuk ki a gravitációt tüdőnk tehermentesítésére. Ez a praktika is a légzést segítve járul hozzá a jobb alváshoz.

 

- Fárasszuk el magunkat! Az álmatlan forgolódás helyett keljünk fel és csináljunk valami olyan dolgot, ami untat és elfáraszt. Például sétáljunk néhány kört a ház körül, vagy csináljunk meg pár apró házimunkát. Ez talán megteszi a hatását…

 

- Szerezzünk be kényelmes ágyat! A terjesség alatt a gerinc és az azt körülvevő izmok nagyobb terhelést kapnak, így éjszaka teljes kényelemre van szükségük a regenerációhoz. Ha az ágy nem elég kényelmes, szerezzünk be egy plusz matracpadot, vagy kiegészítő párnákat.

 

- Lopva aludjunk! Ha van egy-egy fél óra szabadidőnk nap közben, gyakoroljuk a rövid 20-30 perces „kisalvásokat”. Ennyi idő alatt az ember nem esik mély álomba, így könnyű utána felébredni, de enyhíti az esetleges éjszakai rosszalvások okozta fáradtságot.

 

Jó éjszakát!

Ajánló

A lehető legjobb választás!
Milyen feladatok várnak rám?
Érvek mellette.

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Ha van egy álmod, megvalósíthatod, senki sem fog vissza. (...) Te döntöd el, hogy a saját korlátaid meddig terjednek, és hogy melyiket mikor döntöd le. Ha törődsz a belső békéddel, lassan azt veszed észre, hogy már nincsenek gátak, csak te vagy és a vágyaid, amelyek sorra megvalósultak.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!