babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Egészséges terhesség

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Hogyan készítsd fel magad a terhességre, illetve mit tegyél, hogy egészséges kismamának mondhasd magad?

Tervezz előre!

Amikor eldöntöd, hogy babát szeretnél, dönts amellett is, hogy mostantól egészséges életmódot fogsz folytatni. Mozogj, fogyassz napi 2-3 liter vizet, egyél sok fehérjét, zöldséget, gyümölcsöt és kezdj el szedni magzatvédő vitamint!

Kérj támogatást!

Mondd el a párodnak, illetve a családodnak, hogy támogatásra van szükséged, mind érzelmileg, mind fizikailag, hogy egészséges és jókedvű maradhass. A negatív tesztek után, illetve a várandósság elején gyakran előfordul, hogy a kismamák depressziósak lesznek. Pattanjatok biciklire a pároddal, mozogjatok egy kicsit! Vagy, ha nem erre van szükséged, és inkább lazítanál, romantikáznál, foglaljatok szobát egy wellness szállodában, és töltsétek kettesben a hétvégét!  

Találd meg a legjobb orvost!

A „legjobb orvos” természetesen szubjektív véleményen alapul. Olyan orvost válassz, aki Neked a legjobb, biztonságban érzed magad és a kisbabát, alapos és mindenben támogat.

Vészjelek

Fejfájás, vérzés, görcsök, gyors szívverés, hányás. Nem biztos, hogy ha ezeket a jeleket észleled magadon, komoly baj van a háttérben, de mielőbb értesítsd orvosod a tapasztaltakról!

Egyél eleget, de ne kettő helyett!

Válassz fehérjében gazdag, és könnyű ételeket, zöldséget és gyümölcsöt. Kerüld a nehéz, zsíros, szénhidrátban gazdag fogásokat. Bizonyára sokkal többször leszel éhes, mint korábban. Ha éhes vagy, egyél, de ne féktelenül.
 
Az elhízás komplikációkhoz vezethet a szülés során, nem beszélve arról, hogy sokkal nehezebben fogod viselni az utolsó hónapokat, mint a normál súlyú kismamák. 
 
Mozogj!

Ha eddig is sportoltál, ezután se add fel! Kisebb intenzitással, addig, ameddig jól esik. Ne erőltesd túl magad, mert azzal nem teszel jót se magadnak, se a babának. Ha a várandósság előtt nem mozogtál, nem most jött el az ideje annak, hogy elkezdd. Inkább várj a baba születéséig! 
 
Első a biztonság!

Vigyázz magadra! Ne mássz olyan helyekre, ahonnan leeshetsz, főleg, ha nem a régi az egyensúlyérzéked. Ne emelj! Ez aranyszabály a várandósság alatt!

Ajánló

A szülés egyértelmű jelei
Hamarosan elérkezik az idő?

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Mit jelent az emberek sorsa a természethez, a naphoz, a csillagokhoz, a világokhoz viszonyítva? (...) Életünk csak egy másodperc a mindenség létéhez mérten. Miért nem lehet egyszerűen csak csodálni és boldogan élvezni a szépet?

- Ruth Werner -

A legjobb baba ajándék!