babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Hogyan pihenj hatékonyan?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Lehet, hogy azt gondolod, a baba születése előtt nem lesz gondod az alvással. Nos, ha szerencsés vagy, akkor ez így lehet, viszont általánosságban a kismamák küzdenek alvászavarokkal. 

Ez a rosszulléteknek, bedagadt lábaknak, gyakori vizelési ingernek és a rémálmoknak köszönhető. Trimeszterenként adunk Nektek útmutatót ahhoz, hogy az éjszakákat nyugodttá és varázslatossá tudjátok tenni.  
 
Az első trimeszter: Aluszékonyság

Azok a nők, akiknek már van gyermekük, tudják, hogy mire számíthatnak a következő terhességnél. Különösen az első pár hétben nagyon kevés energiánk van, folyton csak aludnánk. Erre egyetlen gyógymód van: Aludjatok, amennyit csak az időtök enged! A kismamák gyakran lehangoltak és fáradékonyak. Nem is csoda, hiszen a hirtelen megnövekedett progeszteron felel ezért. A progeszteron a terhesség fenntartásáért felelős hormon. A hormonváltozások mellett az anyagcserénk is kikerül a régi kerékvágásból, ugyanis a várandósság során rengeteg kalóriát égetünk el. A babának sok energiára van szüksége a fejlődéshez, így természetes, hogy tőlünk vonja el.  

Megoldások az első trimeszter kihívásaira

-    aludj menetrendszerűen, vagyis tervezz be minden napra 1 óra alvást napközben
-    ha edzeni szeretnél, tedd meg délelőtt, amikor még van energiád
-    ha gondot okoz az éjszakai mosdólátogatás, este 6 után már csak keveset igyál

Második trimeszter: Gyomorégés

A második trimeszterben már jobban fogsz aludni, mint az elsőben, hiszen a legnagyobb változások az első 3 hónapban történnek, az viseli meg legjobban a szervezeted.  Ez nem jelenti azt, hogy a második trimeszterben úgy fogsz aludni, mint a bunda, ugyanis a gyomorégés, izomgörcsök és a rossz álmok megnehezíthetik a dolgod.

Megoldások a második trimeszter kihívásaira

-    egyél gyakran
-    kerüld az olyan ételeket, amelyektől ég a gyomrod
-    ne igyál szénsavas italokat
-    relaxálj

Harmadik trimeszter

A terhesség vége felé a kismamák legalább háromszor felébrednek éjszaka. Hátfájás, gyakori vizelési inger, rendszertelen légzés és lábfájás nehezíti ezt az időszakot. Próbáljatok meg ennek ellenére minél többet aludni, hiszen a baba mellett még kevesebb időtök lesz az alvásra.

Megoldások a harmadik trimeszter kihívásaira

-    este már ne vegyél magadhoz folyadékot
-    aludj oldalt fekve
-    lefekvés előtt kérd meg a párod, hogy masszírozza meg a lábad

Ajánló

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Ha arra összpontosítunk, hogy milyen szörnyű a helyzetünk, egyre rosszabbul fogjuk érezni magunkat. Irányítsuk figyelmünket a pozitívumokra, és egyre több pozitív dolgot fogunk észrevenni.

- Gary Chapman -

A legjobb baba ajándék!