babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Hogyan pihenj hatékonyan?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Lehet, hogy azt gondolod, a baba születése előtt nem lesz gondod az alvással. Nos, ha szerencsés vagy, akkor ez így lehet, viszont általánosságban a kismamák küzdenek alvászavarokkal. 

Ez a rosszulléteknek, bedagadt lábaknak, gyakori vizelési ingernek és a rémálmoknak köszönhető. Trimeszterenként adunk Nektek útmutatót ahhoz, hogy az éjszakákat nyugodttá és varázslatossá tudjátok tenni.  
 
Az első trimeszter: Aluszékonyság

Azok a nők, akiknek már van gyermekük, tudják, hogy mire számíthatnak a következő terhességnél. Különösen az első pár hétben nagyon kevés energiánk van, folyton csak aludnánk. Erre egyetlen gyógymód van: Aludjatok, amennyit csak az időtök enged! A kismamák gyakran lehangoltak és fáradékonyak. Nem is csoda, hiszen a hirtelen megnövekedett progeszteron felel ezért. A progeszteron a terhesség fenntartásáért felelős hormon. A hormonváltozások mellett az anyagcserénk is kikerül a régi kerékvágásból, ugyanis a várandósság során rengeteg kalóriát égetünk el. A babának sok energiára van szüksége a fejlődéshez, így természetes, hogy tőlünk vonja el.  

Megoldások az első trimeszter kihívásaira

-    aludj menetrendszerűen, vagyis tervezz be minden napra 1 óra alvást napközben
-    ha edzeni szeretnél, tedd meg délelőtt, amikor még van energiád
-    ha gondot okoz az éjszakai mosdólátogatás, este 6 után már csak keveset igyál

Második trimeszter: Gyomorégés

A második trimeszterben már jobban fogsz aludni, mint az elsőben, hiszen a legnagyobb változások az első 3 hónapban történnek, az viseli meg legjobban a szervezeted.  Ez nem jelenti azt, hogy a második trimeszterben úgy fogsz aludni, mint a bunda, ugyanis a gyomorégés, izomgörcsök és a rossz álmok megnehezíthetik a dolgod.

Megoldások a második trimeszter kihívásaira

-    egyél gyakran
-    kerüld az olyan ételeket, amelyektől ég a gyomrod
-    ne igyál szénsavas italokat
-    relaxálj

Harmadik trimeszter

A terhesség vége felé a kismamák legalább háromszor felébrednek éjszaka. Hátfájás, gyakori vizelési inger, rendszertelen légzés és lábfájás nehezíti ezt az időszakot. Próbáljatok meg ennek ellenére minél többet aludni, hiszen a baba mellett még kevesebb időtök lesz az alvásra.

Megoldások a harmadik trimeszter kihívásaira

-    este már ne vegyél magadhoz folyadékot
-    aludj oldalt fekve
-    lefekvés előtt kérd meg a párod, hogy masszírozza meg a lábad

Ajánló

Tippek, amelyek garantáltan segítenek.
A szülés egyértelmű jelei
Ismerd meg a gyakori okokat!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Kezdem megérteni, hogy az egész élet csak egy játszma, amelyet olyan ügyesen és jól kell megjátszanom, hogy örömöm teljék benne. Ha vesztek, vállat vonok és nevetek, ha pedig nyerek, ugyancsak nevetek. Bárhogy is van, azon leszek, hogy tréfásan fogjam fel a dolgokat.

- Jean Webster -

A legjobb baba ajándék!