babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Ki kísérjen el a szülőszobába?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

A nők többsége azt szeretné, ha kizárólag a férje lenne jelen a szülőszobában. Ez érthető, rendben is van. A gond akkor alakul, ha a nagymamák, nagynénik is szeretnének jelen lenni. 

Van, hogy a kórház szabályzata önmagában megoldja a kérdést, ugyanis csak egy embert engednek be a szülőszobába, de ha a szabályzat nem írja elő ezt, akkor Neked kell pontot tenni az ügy végére. 
 
Természetes, hogy nem akarod őket megbántani. Ez viszont a Ti napotok lesz a kiscsaládoddal, a rokonság pedig meg kell, hogy értse, hogy ez Rólatok szól, és Ti ketten, szülők szeretnétek jelen lenni gyermeketek érkezésénél.

Magyarázd el nekik, hogy Neked a férjed megnyugtatására van szükséged, és nem szeretnél más társaságot. A legjobb esetben is ott lesz az orvos, a szülésznő és esetleg néhány orvostanhallgató. Éppen elég lesz Neked az ő jelenlétük, nem szeretnél többfelé figyelni.  

Ne érzed magad rosszul ettől a döntésedtől, hiszen minden jogod megvan rá, hogy azzal az emberrel töltsd ezeket a pillanatokat, akivel Te szeretnéd.

Vannak olyan nők, akiket maga a tudat is frusztrál, hogy édesanyjuk, vagy akár az egész család a folyosón vár, amíg ő vajúdik, vagy éppen szül. Zavarna Téged? Akkor ne habozz, mondd el nekik, hogy azt szeretnéd, hogy csak akkor jöjjenek be, amikor értesítitek őket arról, hogy az új családtag megérkezett.

Amennyiben mégsem értené meg elsőre a rokonság a kívánságod, és sértődésre kerülne a sor, ne gyötörd magad rajta! Előbb-utóbb megbékélnek, legkésőbb akkor, amikor meglátják a kisbabát.
 
Adj nekik feladatokat! Kérd meg őket, hogy segítsenek kitakarítani a lakást, mire hazaérsz, és töltsék fel a hűtőt a kedvenc ételeiddel. Az édesanyádat megkérheted rá, hogy süsse meg a kedvenc sütidet. Így fontosnak, és nem kirekesztettnek érzi majd magát, vagyis mindenki boldog!

Ajánló

A szülés egyértelmű jelei
Mindennapokról őszintén.
Tippek, amelyek garantáltan segítenek.

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Nevess magadon, és nevess az életen. Ne gúnykacaj vagy önsajnálattól tocsogó nevetés legyen ez, hanem gyógyír, csodaszer, amely enyhíti a fájdalmat, kigyógyít a depresszióból, és segít megfelelő távolságból kezelni az adott pillanatban szörnyűnek látszó kudarcokat.

- Og Mandino -

A legjobb baba ajándék!