babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Hangulati túlélőkalauz

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Amikor új érzés számodra, hogy egy kis élet alakul benned, jobban figyelsz arra, mit eszel, mit csinálsz, elgondolkodsz a jövő dolgai felett, álmodozol róla, milyen lesz majd az élet anyaként, hogyan alakul át a család.

Nyugodtabb leszel, ha az alábbi tippeket elolvasod: 

 

Tudatosítsd magadban, hogy a gondolataid, hangulatváltozásaid normálisak, hormonváltozásaidnak és a megváltozott jelennek és jövőnek köszönhetően. Semmi szégyellnivaló nincs abban, hogy az első időszak nem zökkenőmentes.

 

Gondolj arra, hogy a most átélt érzések sem tartanak örökké. Általában a kellemetlen időszak akár három hónapig is eltarthat. Nehéz pár hét után arra gondolni, hogy egyszer majd lesz jobb is, de sose felejtsd el: egyszer véget ér.

 

Keress hasonló helyzetű kismamákat, de a védőnőd vagy internetes tájékozódás, szakértők, fórumok, segítségével biztosan találsz olyan nőket, akikkel eszmét cserélhettek. Megnyugtató lehet, ha mások is elmesélik hasonló érzéseiket, félelmeiket, és megértik a tiedet.

 

Próbálj higgadt maradni, ne magyarázz túl egyes jelenségeket, mikor ismeretlen érzéseid vannak, ne hagyd, hogy a sok új információ pánikba ejtsen. Azon kívül, hogy indokolt esetben orvosoddal, védőnőddel konzultálsz, találkozz, beszélgess tapasztalt anyákkal is. Meg fogsz lepődni, hogy mennyien mentek már keresztül hasonló nehézségeken. Nagyszerű ötleteket, tippeket is kaphatsz érettebb nőtársaidtól, akár édesanyádtól is, hogyan éld át ezt az időszakot.

 

Fogadd el, hogy helyzeted kicsit kötöttebbé válik, de meglátod, fokozatosan hozzászoksz a bébi érkezéséhez mind testileg, mind lelkileg.

Ajánló

A szülés egyértelmű jelei
Mindennapokról őszintén.
Tippek a természetes szüléshez

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

A szürkeség időszakos, ha sokat teszel azért, amiben hiszel, az majd kiszínezi, eltünteti a fájdalmakat. De eleget kell tenni érte, mert a csodákat csak az kaphatja meg, aki hisz benne, és bízik abban, hogy megérdemli, hogy lesz majd olyan nap, amikor úgy ébred fel, hogy végre nem érzi magát kívülállónak.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!