babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Magabiztos Mami

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Anyának lenni nem más, mint egy önbizalom játék. Tapasztalatból tudom ezt. A lányom születése után folyamatosan próbára tette a türelmem. 

Minél magabiztosabbá váltam, annál kevesebbet stresszeltem, a kislányom egyre nyugodtabb lett, és többé a szoptatás sem okozott problémát.
 
A kisbabád már a születése pillanatában tudja, hogy Te vagy a legjobb anyuka. Segítünk Neked, hogy Te is hidd el ezt.

1. Viselkedj profiként!

Az első lépés, hogy úgy viselkedsz, mintha biztos lennél a dolgodban. A baba biztonságban fogja érezni magát, nyugodtabb és boldogabb lesz, Te pedig meg fogsz könnyebbülni.  

2. Ne hallgass a rossz tanácsokra!

A nagyszülők általában szeretnek tanácsokkal ellátni, hiszen ők már tapasztaltak. Ha nem vagy biztos benne, hogy jó a babának, amit javasolnak, konzultálj a gyermekorvossal.  

3. Felejtsd el, hogy rossz anya vagy!

Minden kismama átesik az időszakon, mikor úgy érzi, nem képes jó édesanyja lenni gyermekének, valamit folyton elszúr. Tartsd észben, hogy a kicsi számára, akit a karodban tartasz, Te és a párod jelentitek az egész világot, számára tökéletesek vagytok, még ha Te néha úgy is érzed, hogy nem így van.

4. Közönség nélkül

Ha a kisbabád nem tud megnyugodni, vonulj el vele egy olyan helyre, ahol csak ketten vagytok. Ha attól tartasz, hogy a rokonok követnek Téged, menj be a fürdőszobába, és csukd be az ajtót. 
 
5. Szánj időt magadra!

A baba mellett nem sok idő jut magadra. Kimerültté, ingerültté is válhatsz. Kérd meg a párodat, vagy a nagymamát, hogy néhány órára vigyázzanak a kicsire, amíg elmész feltöltődni. Lehet ez shopping, egy film a barátnőkkel, vagy romantikus vacsora a férjeddel. A lényeg, hogy érezd jól magad!

6. Légy döntésképes!

Hallgass a megérzéseidre, amikor gyorsan kell döntést hoznod. Egy idő után már magától jönnek a válaszok, anélkül, hogy gondolkodnál rajtuk akár egy percet is.  

Ajánló

Minden, amit nem érdemes kihagyni!
Ne idegenkedj a mellszívástól!
Így vigyázz a babád egészségére!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Ne keverd össze a kötődést a barátsággal. A barátság mulandó, eltűnik, a kötődés viszont a lelkedet köti a másikéhoz. Ezért szeretnél minél több időt tölteni vele, mert érzed, hogy többé tesz, erősít, feltölt. Többnek érzed magad már attól is, hogy ott van az életedben. Onnantól meg nincs...

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!