babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Reggeli rosszullétek kínoznak?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Nem tagadjuk, hogy a hányinger, hányás – akármi okozza is – mindenkinek rossz érzés. A várandós kismamáknak viszont különösen az, ugyanis ők nem csak testileg érzik rosszul magukat, hanem lelkileg is. Hogy miért?

A legtermészetesebb, hogy azon aggódnak, vajon jut-e elég tápanyag fejlődő kisbabájukhoz. Ettől szerencsére nem kell tartani, hiszen a baba a 9 hónap alatt elég tápanyagot vesz magához akkor is, ha a várandósság során hányással küzdesz. 

Ha Te is kínlódsz a reggeli (vagy akár 24 órás) rosszullétektől, olvasd végig cikkünket! Szuper ötleteket adunk a hányinger elűzésére.  

Az első jó hírünk az, hogy a 14. hét után általában búcsút intenek nekünk a reggeli rosszullétek, de hogy addig is könnyebb legyen elviselni, íme néhány tutibiztos tipp:

Egyél korán!
 
Amint felébredsz, rögtön kapj be egy-két (lehetőség szerint teljes kiőrlésű) kekszet! Így nem üres gyomorral indítod a napot, ami segít megelőzni a rosszullétet.

Sok fehérje
 
A cél egy olyan étrend legyen, amely nagyon sok fehérjét, és kevés szénhidrátot, illetve zsíros ételt tartalmaz.

Étvágytalanság
 
Ha nincs olyan étel, amit szívesen ennél, főzz egy adag húslevest. Azzal biztosítod a folyadék-, és kalória bevitelt egyaránt. A hideg ételek jelentenek még megoldást az étvágytalanságra. A fagyasztott gyümölcsök ízletesek, nem terhelik a gyomrod és egészségesek!

Sokszor keveset!
 
Ha naponta 5-6-szor eszel kis adagokat, sosem lesz teljesen üres a gyomrod. Ezen kívül pedig a hízást is elkerülheted ezzel a módszerrel.

Ha kipróbáltad minden tippünket, de egyik sem segített rajtad, akkor nincs más hátra, látogass el orvosodhoz, és kérd meg, hogy írjon fel Neked olyan gyógyszert a rosszullétek ellen, amit kismamák is szedhetnek.

Ajánló

Tippek az egészséges terhességért
Ints búcsút a dohányzásnak!
Káros-e a koffeinfogyasztás?

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Ha arra összpontosítunk, hogy milyen szörnyű a helyzetünk, egyre rosszabbul fogjuk érezni magunkat. Irányítsuk figyelmünket a pozitívumokra, és egyre több pozitív dolgot fogunk észrevenni.

- Gary Chapman -

A legjobb baba ajándék!