babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Bababiztos otthon

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Egy gyerek érkezésével sok dolog átalakul a családban és a lakásban egyaránt, ezen fontos változások közé tartozik az is, hogy a kicsi számára biztonságos hellyé varázsoljuk otthonunkat, ahol nem érheti semmi baj. Összegyűjtöttük, hogy mi az, amire különösen ügyelnünk kell.

Mielőtt bármit is vásárlunk a gyereknek, győződjünk meg róla, hogy megfelel a biztonsági előírásoknak, mert sokszor a divatos külső a hatékonyság hátrányára megy. 


Amikor még néhány hónapos a baba, akkor azt hinnénk, nem érheti baj, de már ekkor is fontos, hogy apró tárgyak ne legyenek a közelében, mert ezeket lenyelheti és akár fulladást is okozhatnak.

Ugyanilyen alapszabály az is, hogy ha magára hagyjuk a gyereket akárcsak egy pillanatra is, tegyük biztonságos helyre, mert bármikor hirtelen átfordulhat, és akkor már ott a baj.

A gyerekszobában azonban érdemes betartani néhány fontos szabályt.


Az ágyba ne tegyünk apró játékokat, lehet, hogy ezek veszélytelennek tűnnek, de egy csecsemő egészen kis darabokra is szét tudja szedni ezeket, és akkor már komoly veszélyforrást jelentenek. Ugyanilyen fontos a tárgyak kidolgozása is, ami már csak egy kicsit is éles, és ez lehet műanyag is, jobb, ha távol tartjuk a gyerektől.

Amikor már jár a kicsi, akkor érdemes az élesebb sarkokra, gumit vagy szivacsot tenni, így ha elesik a pici, kevésbé üti meg magát.

Az áram, az, amitől a legtöbben tartanak ilyenkor. Nem is alaptalanul, mivel sok ilyen baleset történik. A legfontosabb, hogy az üres konnektorba mindig helyezzünk lehetőleg gyerekbiztos védődugaszt. Arról is győződjünk meg, hogy nincs-e olyan vezeték a lakásban, ami nincs megfelelően földelve, esetleg kilóg belőle egy drót. A legnagyobb elektromos veszélyt azonban a vizes helyiségek jelentik. Ezért soha ne maradjon bent fürdetéskor az elektromos hősugárzó, vagy ha tehetjük szereljük olyan helyre, ahol nem éri el a gyerek.

Ugyanez igaz a tisztító- és tisztálkodószerekre, mivel ezek nagy veszélyforrást jelentenek a gyermekre, ezeket a korábban elérhető helyen tartott termékeket, tegyük olyan helyre, ahol nehezen éri el, vagy tegyünk biztonsági gyerekzárat a szekrény ajtajára.

Ajánló

Praktikák tőlünk Nektek!
Táplálkozás, mozgás, összhang.
Hogyan segítsünk átvészelni?

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

A negatív gondolkodás határt szab a teljesítménynek. Ha viszont ezt megfordítjuk, akkor a lehetetlen hirtelen nagyon is elérhetővé válik.

- Amby Burfoot -

A legjobb baba ajándék!