babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Csecsemőkori fogzás (X)

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Szinte nincs olyan hét, hogy ne keressen fel tanácsért egy elkeseredett, kimerült édesanya, csecsemője fogzási panaszaival. Az, hogy a babának dől a nyála, hozzánő a nyálkendő, óránként kell ruhát cserélni, mindent harapdál, az még elviselhető, de amikor ingerlékennyé, nyugtalanná válik, keservesen sír, éjjel üvöltve ébred, a popsija lángol a hasmenéstől, nem ritkán náthás, lázas lesz, nos, ilyenkor már segíteni kell!

 

Gyógyszer, fájdalomcsillapító, nyugtató szóba sem jöhet, hiszen senki sem akarja a csecsemőt élete első hónapjaiban kemikáliákkal bombázni. Maradnak a helyi fájdalomcsillapítók, oldatok, gélek, melyek csak ideig-óráig csökkentik a fájdalmat. A helyi érzéstelenítők gyakran tartalmaznak lidokaint, ami egy veszélyes alapanyag lehet (nem túl nagy mennyiségben is mérgező, szív ritmuszavarokat idézhet elő), míg más gélek xilitolt, natrium-benzoátot, valeriána kivonatot és számos egyéb segédanyagot tartalmaznak, melyek a száj nyálkahártyáján keresztül felszívódhatnak. Az is megfontolandó, hogy a száj flóráját is károsíthatják.

 

Ezek a készítmények csak átmeneti fájdalomcsillapításra képesek, és tehetetlenek az általános tünetekkel (láz, hasmenés) szemben.

 

Azonban létezik más alternatíva is!

 

A fogzási panaszok nagyon hálás területei a homeopátiás kezelésnek, kitűnő eredményeket lehet elérni velük.

 

A fogzó csecsemőknél legtöbbször az ingerültség, nyugtalanság, vígasztalhatatlan sírás, az éjszakai ébredések (Chamomilla, Rheum) fordulnak elő.  A mindent vadul rágó, duzzadt ínyű gyerek (PHYTOLACCA​), fogzáskor savanyú híg székletet ürítő, hasfájós csecsemő (RHEUM​) is nagyon gyakori. 

Praktikus megoldás a Calmacare, amely  CHAMOMILLA VULGARIS​-t (Chamomilla 9 CH), a RHEUM-ot​ (5 CH) és a PHYTOLACCA-t​ (5 CH) tartalmaz, tisztított vízben oldva, egyszeri adagos, kicsiny ampullában kiszerelve, melyből higiénikusan egyenesen a baba szájába csorgathatjuk a folyadékot. Nem kell a gyerek szájába nyúlni, fájdalmas ínyét megérinteni, nem kell hozzá homeopátiás tudás, egyszerűen csak használni kell!

 

Calmacare-t világszerte használják már évek óta Camilia néven, és egy franciaországi felmérés alapján a szülők közel 90%-a hatásosnak találta és ajánlaná másoknak is. Saját tapasztalatom is ehhez hasonló, gyakran ajánlom az édesanyáknak.

 

A legnagyobb előnye a fogzásban adott homeopátiás szereknek, hogy nem csak a fogzási fájdalmat csökkentik, hanem hatnak a kísérő általános tünetekre is, és a nyugtalanság, láz, hasmenés, nátha is elmúlik.

 

dr. Sebő Zsuzsanna gyermekgyógyász főorvos

 

Ha többet szeretne tudni, a teljes cikk itt olvasható:

https://homeopatia.info.hu/homeopatias-kisokos-babaknak/csecsemokori-fogzas-at-kell-veszelni-de-nem-mindegy-hogyan

 

Ajánló

Kaland ... játék ... félelmek?
Családi wellness szálloda

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Amikor megkérdezik, hogy ki vagyok, egyértelműen válaszolom azt, hogy egy lélek, aki hallgat az intuícióira, az érzéseire, és azok alapján halad előre.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!