babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Neveljünk egészséges gyermeket!

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

A cím a gyermekek testi-lelki egészségére utal, ugyanis a mai rohanó világban egyre nehezebb okostelefonoktól, internettől, tartósítószerektől és egyéb „finomságoktól” mentes környezetet biztosítani gyermekeink számára.

Csak rohanunk egész nap, meg sem állunk. Egyik tárgyalásról sietünk a másikra, majd a gyerekért a bölcsibe, vagy oviba, onnan edzésre vagy különórára (igen, már óvodás korban is), és végül fáradtan hazaesünk. Mindeközben megfeledkezünk a legfontosabb dologról, az egészségünkről. A gyermekek élete ugyanilyen zsúfolt, mint a miénk. Nekünk, felnőtteknek a feladatunk az, hogy egészséges életmódot biztosítsunk gyermekeink és önmagunk számára is.
 
De hogy lenne erre időnk egy-egy fárasztó nap után? Nem beszélve az anyagi korlátokról, hiszen az egészséges táplálkozásnak ára van. Könnyebb és olcsóbb berohanni a pékségbe egy 100 Ft-os sajtos stangliért, mint elmenni a bio boltba és élesztő nélküli kenyeret venni a sokszorosáért. Lássuk, mit tehetünk mégis.  

Mozgás

A sporttal nagyon sokat teszünk saját és gyermekünk egészségéért. Gondoskodj róla heti 3 alkalommal, hogy a gyermeked mozogni tudjon. A plusz energiáit levezeti, élvezi, és testileg-lelkileg felfrissül. Nem beszélve arról, hogy ezeken a napokon az altatási időt is megspórolhatod magadnak!
 
Bio ételek

Az organikus ételek nem tartalmaznak semmilyen vegyi anyagot, tartósítószert és színezéket. Teljesen természetes összetevőkből állnak. Nagyon egészségesek, és biztos lehetsz benne, hogy semmi olyan adalékot nem veszel magadhoz, amit nem szeretnél. A bio ételek fogyasztása erősíti gyermeked immun rendszerét, így sokkal egészségesebb lesz.

Egészséges étrend

Vitaminok, ásványi anyagok, zsírok, szénhidrátok. Fontos, hogy ezek mind részét képezzék gyermeked étrendjének. Fogyasszon minden nap gyümölcsöt és zöldséget, és legalább napi ötször étkezzen.

Szabad levegő

Ahelyett, hogy bekapcsolod a tévét gyermekednek, vagy kezébe adod a telefonod, inkább menj ki vele a kertbe, vagy a parkba, és játszatok ott együtt. Igen, tudjuk, ez sokkal időigényesebb program, mint az előző, viszont a gyermekre nagyon jó hatással lesz. Számtalan impulzus éri, mozog, Veled tölti az időt, és ettől boldog.

Ajánló

Sokszor a könnyebb utat választjuk.
Türelmetlenül várjuk, de ne siettessük!
A legjobb baba ajándék!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Ha arra összpontosítunk, hogy milyen szörnyű a helyzetünk, egyre rosszabbul fogjuk érezni magunkat. Irányítsuk figyelmünket a pozitívumokra, és egyre több pozitív dolgot fogunk észrevenni.

- Gary Chapman -

A legjobb baba ajándék!