babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Játék és játékszerek… (X)

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

A játék maga a cselekvés melyet az ember egész életén át űz, fontos ismertetője, hogy ez egy szabadon választott foglalkozás. Ezt a tevékenységet segítik elő a játékszerek, amelyeket játékoknak nevezünk ezzel egy kalap alá helyezve a két fogalmat.

 

A kisgyermekek esetében bár a játék szabadon választott az otthoni játékszereket a szülők választják meg hozzá. Fontos, hogy megfelelően válasszuk ki csemetéink számára a játékszereket, amelyek végig kísérik őket a fejlődés lépcsőfokain. A jó játékszerek összpontosításra szoktatnak, fejlesztik a kognitív, a fizikai és mentális készségeket, képességeket.

 

Csörgők, Rágókák


Csecsemők számára az élénk színek, hangot adó különböző anyagú, tapintású játékszerek lehetnek a legmegfelelőbbek, amelyekkel az alapvető képességeiket fejleszthetik.


Készségfejlesztő játékok


Ezek a játékszerek sokszor konkrét fejlesztendő területet támogatnak, logikai gondolkodás, mozgásformák elsajátítása, problémamegoldás fejlesztése, finommotorikus koordináció fejlesztése. Mai világunkban rengeteg elektronikával működő játék kapható, de ugyanúgy hatékonyak és izgalmasak lehetnek a fa, vagy műanyag verzióik is.


Plüssök


A plüss figurák a valódi élőlényekhez hasonló formákként elősegíthetik a gyermekek számára az ismerkedést azzal, amit nem, vagy csak ritkán érnek el. Sok esetben alakulhat ki a már érzelmileg fejlett kigyermeknél kötődés a plüssfigurához, ami akár segítheti később az egyes helyzetek elfogadását. Továbbá a szerepjátékban veszik hasznát a puha plüssjátékoknak.


Gurulós játékok


A gurítható, vagy húzható gurulós játékok fejlesztik a finommotorikus képességet, koncentrációt, a figyelmet. Elősegíthetik a járást és a koordinációt is erősítik.


Építős játékok


Szerkezetét tekintve ezek lehetnek a legegyszerűbb, de a legbonyolultabb játékok is, a gyermekek fejlesztésében nagy szerepet játszanak ezek az eszközök (kockák, építős figurák) Elősegítheti a kéz és szem koordinációját, fejleszti a térlátást a kreativitást és a geometriai gondolkodást is.

 

Megtaláltad gyermeked, unokád, keresztgyermeked számára melyik a megfelelő kategória látogass el weboldalunkra és válogass az elérhető játékok közül.

Ajánló

Hogyan fejlesszük a beszédképességet?
Legyünk felkészültek!
Játékok vidámsággal

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Hiszek a szerelemben. Mi másért vetettem volna bele magam olyan gyakran? Soha nem tartott sokáig, és ilyenkor a szívem megszakadt, vagy bezárult. De ez nem akadályozott meg abban, hogy legközelebb újra megnyissam. Aztán újra és újra.

- Nora Roberts -

A legjobb baba ajándék!