babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Hogyan kell szedni?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
A homeopátiás szerek szedésének van néhány alapszabálya, amit nagyon fontos betartani a hatékony kezelés érdekében. Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabbakat! Inkább szopogassuk, ne rágjuk! Ne fogjuk meg a kezünkkel. Két étkezés között az ideális.

A homeopátiás szerek szedésének van néhány alapszabálya, amit nagyon fontos betartani a hatékony kezelés érdekében. Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabbakat!

Inkább szopogassuk, ne rágjuk!

A golyócskákat, illetve a komplex tablettákat el kell szopogatni, vagy a nyelv alatt hagyjuk elolvadni. Mivel a száj nyálkahártyájáról szívódik fel a hatóanyag, ezért fontos, hogy minél tovább tartózkodjon a szájban a szer.

 

Ne fogjuk meg a kezünkkel!

Ajánlott beviteli mód, hogy a tubusok kupakjába, esetleg műanyag kanálba téve vegyük be. Erre azért van szükség, mert a szerek gyógyító információját a gyógyszerkészítési eljárás után a szerek felületére ágyazzák.

Kerüljük az  erős kávét, teát fogyasztását és a dohányzást, mivel ezek az anyagok a száj nyálkahártya ereit szűkítik, emiatt csökkentik a homeopátiás szerek hatását.

Kerüljük a mentol, kámfor és egyéb aromás anyagok, illóolajok használatát (külsőleg is), mert ezek ellensúlyozhatják a gyógyszerek hatását. Emiatt fogat mosni a szer bevétele előtt és után fél óráig nem tanácsos. Homeopátiás kezelés alatt ajánlott  a speciális gyógynövényekből összeállított fogkrémek használata.

 

Két étkezés közt ideális!

Jobb, ha étkezések között vesszük be a gyógyszert, vagy legalább evés, ivás előtt negyed órával. Ajánlatos, hogy semmilyen erős íz (pl: mentol, kávé, erőspaprika...) ne legyen érezhető a szájban a gyógyszer bevételekor.

 

Vízzel is feloldhatjuk!

Csecsemőknek, kisgyerekeknek kevés vízben feloldva is beadhatók. Hatékonyságukat nem csökkenti a fémkanállal való érintkezés.


Kapcsolódó videók:

babamamaTV.hu - Homeopátia
babamamaTV.hu - Homeopátiával az egészségért!
babamamaTV.hu - Homeopátia a szelíd gyógymód

Ajánló

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Ha arra összpontosítunk, hogy milyen szörnyű a helyzetünk, egyre rosszabbul fogjuk érezni magunkat. Irányítsuk figyelmünket a pozitívumokra, és egyre több pozitív dolgot fogunk észrevenni.

- Gary Chapman -

A legjobb baba ajándék!