babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
A kinti játék előnyei
babamamatudakozo.hu  ›  játékajánló  ›  szülői tanácsok  ›  a kinti játék előnyei

 

Rovatunk támogatója a 

 

A kinti játék előnyei


 

Dr. Kathleen Alfano, Ph.D., A Child Research (gyermekkutatási részleg) igazgatója a Fisher-Price®-nál

 
 
 
 
A szabadtéri játék olyan mozgási tevékenység, ami hozzájárul a jó közérzethez és az egészséges testi fejlődéshez. A gyerekek természetesen vonzódnak az aktív kinti játék iránt: Lehetővé teszi számukra környezetük felfedezését, erősíti izomzatukat és koordinációjukat, és növeli önbizalmukat. Az aktív szabadtéri játék a rugalmasságot, valamint a finom- és durva motoros készségeket is fejleszti, valamint egy sor fizikai készség fejlődésével is kapcsolatban van, többek között a sportban szerepet játszókkal is.

A gyermekek nagyon igénylik a mozgást és fizikai tevékenységet, valamint hogy izmaikat futásra, hintázásra, ugrálásra, görkorcsolyázásra és biziklizésre használják, és hogy kint lehessenek a friss levegőn, a napsütésben (természetesen megfelelően védve a nap sugaraival szemben). Szeretik egész testüket használni a kinti játék során, és az ilyen tevékenyégeket nagy kihívásnak és éredekesnek tekintik.

 
Amikor a gyermekeket hintáztatják vagy magukat hajtják a hintában, az összes izmuk segítségével kapaszkodnak, egyensúlyoznak és koordinálják testüket az előre-hátra mozgás ritmusához. A hintázás során a gyerekek megtapasztalhatják az ok-okozat összefüggéseket és elsajátíthatják a térérzékelés alapjait, mint például fel-le és előre-hátra. Hintázás közben a gyerekeknek lehetőségük van más szemszögből is látni a világot. A kényelem és a biztonság fokozása érdekében olyan hintát válasszon, amely támasztja a gyermek hátát és amiben a kicsi rögzíthető. Az egészen kicsiket lassan, és mindig előröl lökje, hogy láthassák az Ön arcát. Kukucskálós játékkal még élvezetesebbé teheit!

Az olyan játékok, amelyek egyensúlyozást és koordinációt igényelnek – például görkorcsolya, roller és bicikli új készségekkel gazdagítják a gyerekeket, ösztönzik az önbizalom fejlődését, és kielégítik a gyerekek felfedezési igényeit. Olyan sporteszközöket válasszon, amelyek rendelkeznek együtt fejlődési lehetőséggel a kezdőtől a profi szintig, hogy a gyerekek a saját tempójukban sajátíthassák el a készségeket. A kezdő szint megadja a gyerekeknek azt a kezdeti önbizalmat, amelyre az új készségek elsajátításához szükségük van. Ahogy a gyerekek a profi szint felé haladnak, begyakorolhatják az újonnan elsajátított készségeiket és új, izgalmas kihívásokkal küzdhetnek meg, amikor felkészültek rá.

Tehát vigye ki a gyerekeket játszani. Csodálatos napokat tölthetnek így!
A kinti játék előnyei
forrás: Fisher-Price

még több
még több
még több
tovĂĄbb
tovĂĄbb
tovább

tovább