babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Hajfestés terhesség alatt

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

A terhesség alatt a kismamák kivirulnak, a haj megerősödik, szebb fénye lesz - tartja az általános vélekedés, azonban ha eddig festettük a hajunkat, akkor amint teherbe esünk, ott a dilemma: vajon ártunk - e babának a sok káros vegyi anyaggal?

Utánajártunk, mit bizonyítanak a kísérletek, és mi az, amivel mindenki biztonságosan színezheti a haját.


Bizonyítani a kutatók ugyan a mai napig nem bizonyították, de ha biztosra akarunk menni, akkor az első 12 hétben inkább kerüljük a hajfestést. Miért? Ebben az időszakban alakulnak ki a kisbaba szervei és idegrendszere, ebben az időszakban a külső környezeti tényezők sokkal nagyobb hatást gyakorolhatnak a fejlődő életre. Az első trimeszter után azonban már sokkal kevesebb kockázatot jelentenek a kicsikre.

 

De akkor hanyagoljuk el a hajunkat? Nem!

 

Ma már kaphatóak ammóniamentes hajszínezők, amelyek kímélik a hajat.
Ne ijedjünk meg, ezek ma már közel olyan tartósak, mint festéktársaik és gyönyörű fényt kölcsönöznek a hajkoronának. A fodrásznál is nyugodtan kérjük az ammóniamentes festékeket, ma már szinte minden professzionális márkának elérhető ilyen termékcsaládja is.

 

Ha teljesen biztosra akarunk menni, akkor használjunk hennát. Ezt akár otthon is feltehetjük, ha van türelmünk és kellő kézügyességünk a hajfestéshez. A henna hajfestékek teljesen természetesek és ma már több árnyalatban kaphatóak. Segítségükkel árnyalhatjuk, vagy elmélyíthetik természetes hajszínüket, vagy egy egészen új színtónust adhatunk hajuknak, mindezt anélkül, hogy vegyi úton beavatkoznának hajuk természetes struktúrájába. A henna festékek olyan természetes színezőanyagokat tartalmaznak, mint a henna, cékla, rebarbara vagy kamilla.

 

Érdekesség: Főképp a szőkített hajszínre érvényes ez, de ahogy a menstruáció úgy a terhesség alatti hormontermelődés is befolyásolhatja a festett hajszín árnyalatát, ezért mielőtt belevágnánk, érdemes kikérni szakember véleményét is.

Ajánló

Mindennek megvan a maga ideje.
Szakíts időt a feltöltődésre!
Érdemes minél hamarabb elkezdeni!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Kezdem megérteni, hogy az egész élet csak egy játszma, amelyet olyan ügyesen és jól kell megjátszanom, hogy örömöm teljék benne. Ha vesztek, vállat vonok és nevetek, ha pedig nyerek, ugyancsak nevetek. Bárhogy is van, azon leszek, hogy tréfásan fogjam fel a dolgokat.

- Jean Webster -

A legjobb baba ajándék!