babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Kezdődik az óvoda és az iskola: itt a C-vitamin-pótlás szezonja! (X)

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

A szülők tapasztalatból tudják, hogy ha közösségbe jár a gyerekük, akkor jóval gyakrabban küzd különféle fertőzésekkel, elsősorban légúti infekciókkal, mintha otthon lenne. Szeptemberben azonban újra indult a bölcsőde, az óvoda és az iskola, és vele együtt a fertőzések sorozata is.
Mit lehet tenni? Miképpen erősíthető a gyermek ellenállóképessége?

 

"Érdemes C-vitaminnal támogatni a gyermek szervezetét

 

Gyermekorvosok és táplálkozási szakemberek azon a véleményen vannak, hogy ha naponta ötször változatosan táplálkozik a gyermek, akkor biztosított lesz a vitaminellátottsága. Azonban, válogatós gyermekekkel igen gyakran találkozni. Feltehető a kérdés, hogy hány gyerek fogyaszt napi rendszerességgel kellő mennyiségű, C-vitaminban dús zöldséget és gyümölcsöt, télen és nyáron egyaránt? A szülők minden bizonnyal tudják a választ… Számos esetben nem teljesül az, hogy a táplálkozás tökéletesen fedezi a vitaminszükségletet, így vitaminpótlásra lehet szükség.

Lényeges felhívni a figyelmet arra, hogy a hiányállapot megszüntetése általában hosszabb távú (néhány hónapon át tartó) folyamat, ami csak rendszeres pótlással valósítható meg.

 

Milyen C-vitaminos készítményt érdemes választani?

  • Akár már 1 éves kortól adható a gyermeknek de a lenyelési nehézségek miatt, csak a folyékony forma alkalmazása jöhet szóba.
  • Bármilyen gumicukor, (rágó)tabletta esetén javasolt mindig utánanézni annak, hogy a termék milyen segédanyagokat tartalmaz. Tartalmaz-e mesterséges színanyagokat, mesterséges aromákat az adott termék?
  • A folyékony forma a segédanyagok szempontjából is kedvező választás. A folyadék segédanyagoktól gyakorlatilag mentesen, „pure” formában juttathatja be a szervezetbe a C-vitamint.
  • A folyékony formájú készítmény életkorra és személyre szabható adagolást tesz lehetővé, és optimális választás abban az esetben is, ha két vagy több, különböző korú (kis)gyermek van a családban.
  • Fontos, hogy a C-vitaminos készítmény íze finom, és a gyermek által elfogadott legyen.
  • A fogak egészségére gondolva a cukormentes termékek mellett érdemes letenni a voksot. Elvárás, hogy a termék alkoholmentes legyen. Plusz előny, ha a termék nem tartalmaz tartósítószert, továbbá, laktóz- és gluténmentes.
  • Lényeges az is, hogy a szervezetbe bejutó vitamin-mennyiség minél nagyobb arányban hasznosuljon. Ehhez segíthet hozzá a liposzomás formulációk alkalmazása. A liposzómák ugyanis fokozhatják a beléjük zárt vitamin bélből történő felszívódást, és magasabb hatóanyag-koncentrációt eredményezhetnek a szervezetben."

 

Dr. Budai Marianna PhD.

szakgyógyszerész

 

Ajánló

Alakmegőrző tippek Hollywoodból.
Végezd naponta akár!
Tippek, ha kifogytál az ötletekből.

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Ne keverd össze a kötődést a barátsággal. A barátság mulandó, eltűnik, a kötődés viszont a lelkedet köti a másikéhoz. Ezért szeretnél minél több időt tölteni vele, mert érzed, hogy többé tesz, erősít, feltölt. Többnek érzed magad már attól is, hogy ott van az életedben. Onnantól meg nincs...

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!