babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Mire használják jelenleg?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Köldökzsinórvér őssejteket először 1988-ban Franciaországban alkalmaztak sikeresen, amikor egy Fanconi-anémiában szenvedő fiút újszülött testvérétől származó köldökzsinórvérrel gyógyítottak meg. Ez volt az első klinikai bizonyíték arra, hogy a köldökzsinórvér valóban megfelelő őssejtforrás és egy új lehetőség a vérképzőszervi rendellenességek kezelésében. Napjainkig kb. 40 000 transzplantációban kerültek felhasználásra és világszerte több mint 80 féle betegséget gyógyítanak köldökzsinórvérből származó őssejtekkel.

 

Ahogy az orvostudomány fejlődik, folyamatosan nő azon betegségek száma, amelyek esetében az őssejt transzplantáció sztenderd terápiát jelent.

 

Magyarországon 2001 óta rendszeresen végeznek köldökzsinórvér eredetű őssejt-transzplantációt leginkább vérrel és vérképzéssel kapcsolatos betegségek kezelésében. Hazánkban jelenleg öt állami transzplantációs központ működik, ahol az őssejtbeültetés költéségét az állam finanszírozza. A korábban lefagyasztott őssejteket gyors ütemben felolvasztják, majd a véráramon keresztül egy infúziós kezeléssel a szervezetbe juttatják. A bejuttatott vérképző őssejtek „hazatalálnak”, és helyreállítják az immunrendszert, a beteg sejtek helyére jól működő sejtek épülnek.

 

Vérképző őssejtekkel gyógyítható betegségek listája: https://krio.hu/ossejtekrol/mire-hasznalhatoak-az-ossejtek

Ajánló

Egyre több betegségnél jelent megoldást
Lássunk tisztán

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Hiszek a szerelemben. Mi másért vetettem volna bele magam olyan gyakran? Soha nem tartott sokáig, és ilyenkor a szívem megszakadt, vagy bezárult. De ez nem akadályozott meg abban, hogy legközelebb újra megnyissam. Aztán újra és újra.

- Nora Roberts -

A legjobb baba ajándék!