babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Köldökzsinórvér

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

A köldökzsinórvér az újszülött vérében, pontosabban a gyermek köldökzsinórjában és a méhlepényben található meg. A köldökzsinórvér bőséges forrása a jó minőségű és kiváló önfenntartó képességgel rendelkező őssejteknek, melyek a köldökzsinórvér felfogása révén könnyen és kockázatmentesen összegyűjthetők és mélyhűtött állapotban hosszú ideig megőrizhetők. Közvetlenül a szülés után a méhlepényben és köldökzsinórban visszamaradt vér, ha nem kerül őssejt-bankba, orvosi hulladékként megsemmisítésre kerülne.

A köldökzsinórvér rendkívüli értéknek bizonyulhat egy napon az Ön számára is, mert megmentheti gyermekei életét. A köldökzsinórvér a vérképző őssejtek gazdag forrása, amelyek szükség esetén a csontvelői őssejtekkel megegyező módon transzplantálhatók a vérképző - és immunrendszer működésének helyreállítására.

 

Azok az őssejtek, amelyek a köldökvérből származnak, sokkal vitálisabbak, fiatalabbak és könnyebben adaptálódnak. Ezért kisebb a transzplantációkor a kilökődés veszélye. A köldökvér esetében rövidebb az az idő is, amíg az őssejtből kialakul a fehérvérsejt, a vörösvérsejt vagy a trombocita. Ez azért fontos, mert nagy a veszélye annak, hogy ez idő alatt a beteg valamilyen fertőzést kap. Hiányoznak ugyanis a fehérvérsejtek, amelyek megvédenék a szervezetet egy esetleges bakteriális vagy vírusos fertőzéstől.

 

A felnőtt donorokból gyűjtött őssejteknél nemcsak fiatalabbak, hanem nagyobb mértékű szaporodóképességet mutatnak, mint a felnőtt szervezetből gyűjtött idősebb sejtek. Autológ transzplantációhoz (amikor a saját őssejtek kerülnek visszaültetésre) és allogén transzplantációhoz (amikor családtagtól vagy idegen donortól származó őssejtek kerülnek beültetésre) egyaránt megfelelő őssejtforrás.

Ajánló

A hematopoietikus őssejt transzplantáció (HCT) egy életmentő eljárás
Egyedülálló tulajdonságú őssejtek
A mezenchimális őssejtek a specifikus tulajdonságai miatt némely betegségben hasznosnak bizonyultak

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá.

- Helen Hadsell -

A legjobb baba ajándék!