babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Végső stádiumú vérrákban szenvedő páciensek kísérleti őssejtkezelése

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

ExCellThera Inc., egy olyan biotechnológiai cég, amely molekulákat és biomérnöki megoldásokat kínál annak érdekében, hogy kiterjesszék a vérben lévő őssejtek terápiás használatát. Egy 25 végstádiumban lévő páciensből álló kutatást indítottak, amelyet Dr. Sandra Cohen vezetett a montreali Maisonneuve-Rosemont Kórházban. A kutatás előzetes eredményei azt mutatták, hogy az ECT-001-es technológiával kiterjesztett őssejtek biztonságosak és működőképesek.

Nagyon biztatóak az eddigi eredmények. A 25 páciens több mint a fele pozitívan reagált a sejtátültetésre és az a tapasztalat, hogy a transzplantáció utáni komplikációk csökkentek, mint például a hosszan tartó láz és a graft versus host betegség előfordulása. Ennek eredményeként a betegeknek kevesebb ideig kellett kórházban maradniuk, mint a hagyományos őssejtátültetésnél. Bizakodóak a páciensek hosszútávú eredményeivel szemben, és fontos, hogy az ECT-001 technológiát minél több páciensen szeretnék tesztelni, hogy a kedvező eredményeket alá tudják támasztani. A kutatásban résztvevő pácienseket három évig fogják követni.

 

A köldökzsinórból kinyert őssejteket a páciensek jobban torelálták, mint a családtagtól vagy nem rokon donortól kapott őssejteket. Ezt a nagyobb tűrőképességet a krónikus graft versus host betegség kisebb előfordulásának tulajdonítják, ami egy életveszélyes komplikáció, melyben az átültetett őssejtek megtámadják a beteg testét. A köldökzsinórvérrel a betegség visszatérésének koskázata is kisebb. Az ECT-001 az őssejt egységeket biztonságosan és gyorsan terjeszti szét, hogy a páciens gyorsan gyógyulhasson, és a köldökzsinórvér jobban és biztonságosabban alkalmazkodjon a transzplantációhoz.

 

Az ExCellThera pénzügyi támogatást kap a kutatáshoz több kanadai egsézségügyi szervezettől pl. a Kanadai Egészségkutató Intézetektől és az Őssejthálózattól.

 

Ez volt az ECT-001 klinikai kutatásának első része, ami a súlyos rákbetegséggel küzdő betegeket kezeli. A második klinikai kutatás I/II fázisa jelenleg is zajlik, ami a plazmasejtdaganatos páciensek kezelésére fog irányulni.

 

Ajánló

Mire jók az őssejtek?
A mezenchimális őssejtek a specifikus tulajdonságai miatt némely betegségben hasznosnak bizonyultak

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá.

- Helen Hadsell -

A legjobb baba ajándék!