babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Meglátsz egy vékony kismamát, és uralmába vesz a féltékenység? Lehet, hogy cikkünk olvasása után másképp fogsz érezni.

A Maryland Egyetem (University of Maryland) közel 160.000 édesanyát vizsgált aszerint, hogy hány kg-ot híztak terhességük során, hogy kiderítsék, a súlygyarapodás hatással van-e a csecsemőhalálra. A vizsgálat szerint, azoknál a kisbabáknál, akiknek édesanyja nem hízott eleget a várandósság során, nagyobb eséllyel következett be a halál.  

Természetesen egy kismama sem szeretné veszélybe sodorni kisbabáját, de azt ne felejtsük el, hogy a tanulmány nem tudta bizonyítani az okot.

Ami a legfontosabb, hogy ne éhezz, és ne az legyen a legfontosabb, hogy ugyanaz a bombanő nézzen vissza a tükörbe, mint néhány hónappal ezelőtt. A baba fejlődéséhez szükség van kalóriára. Az is igaz, hogy a felesleges kalóriák, szénhidrátok, édességek, cukrok nem tartoznak a jótékony kalóriák közé. Ezektől nem fejlődik jobban a baba, csupán a súlyod gyarapszik. Tehát válogasd meg jól, hogy milyen tápanyagokat veszel magadhoz, hiszen most kettőtök egészsége a tét!  
  
Mennyit kellene híznod?

Az orvosok általában arról számolnak be, hogy 8-12 kg számít normális súlygyarapodásnak. Természetesen ez függ az alkatodtól, de túlzottan elhízni sem érdemes, hiszen magadnak és a  babának sem teszel jót vele. Régebben azt tartották ideálisnak, ha egy kismama minél több plusz súlyhoz jut a terhesség során, ma viszont már egyetlen orvos sem javasolja a féktelen evést.

Ebben az esetben is igaz tehát, hogy az arany középút a legjobb. Érdemes követni!

Ajánló

Ints búcsút a dohányzásnak!
A táplálkozás kezdete
Készítsd el, hasznos!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Csak egy dolgod van az életben: azt csinálni, amiben hiszel. Ha erre képes vagy, kitartóan, határozottan, nem feladva, akkor nem lesz gond. (...) Akinek menni kell és megy, az nem néz oldalra, csak az utat figyeli, mert megtanulta, hogy csak az számít.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!