babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Meglátsz egy vékony kismamát, és uralmába vesz a féltékenység? Lehet, hogy cikkünk olvasása után másképp fogsz érezni.

A Maryland Egyetem (University of Maryland) közel 160.000 édesanyát vizsgált aszerint, hogy hány kg-ot híztak terhességük során, hogy kiderítsék, a súlygyarapodás hatással van-e a csecsemőhalálra. A vizsgálat szerint, azoknál a kisbabáknál, akiknek édesanyja nem hízott eleget a várandósság során, nagyobb eséllyel következett be a halál.  

Természetesen egy kismama sem szeretné veszélybe sodorni kisbabáját, de azt ne felejtsük el, hogy a tanulmány nem tudta bizonyítani az okot.

Ami a legfontosabb, hogy ne éhezz, és ne az legyen a legfontosabb, hogy ugyanaz a bombanő nézzen vissza a tükörbe, mint néhány hónappal ezelőtt. A baba fejlődéséhez szükség van kalóriára. Az is igaz, hogy a felesleges kalóriák, szénhidrátok, édességek, cukrok nem tartoznak a jótékony kalóriák közé. Ezektől nem fejlődik jobban a baba, csupán a súlyod gyarapszik. Tehát válogasd meg jól, hogy milyen tápanyagokat veszel magadhoz, hiszen most kettőtök egészsége a tét!  
  
Mennyit kellene híznod?

Az orvosok általában arról számolnak be, hogy 8-12 kg számít normális súlygyarapodásnak. Természetesen ez függ az alkatodtól, de túlzottan elhízni sem érdemes, hiszen magadnak és a  babának sem teszel jót vele. Régebben azt tartották ideálisnak, ha egy kismama minél több plusz súlyhoz jut a terhesség során, ma viszont már egyetlen orvos sem javasolja a féktelen evést.

Ebben az esetben is igaz tehát, hogy az arany középút a legjobb. Érdemes követni!

Ajánló

Hogyan legyünk úrrá rajtuk.
Tedd?! Ne tedd?! Előbb olvasd végig!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Fantasztikusan érzem magam a bőrömben! Tényleg. Ha majd borzalmas hetem lesz, emlékeznem kell erre az érzésre.

- Stephen Chbosky -

A legjobb baba ajándék!