babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Az ikerterhesség olyasmi, ami mellett senki nem megy el szó nélkül. Az édesanyák, illetve leendő szülők kétféleképpen élik meg ezt az állapotot. 

Az egyik csoport majd’ kiugrik a bőréből, hogy egyszerre kettő, vagy akár három gyermeke lesz, míg mások sokkot kapnak a hír hallatán.

 

Az ikrek megfoganása mesterséges megtermékenyítés esetén gyakoribb, de ez nem jelenti azt, hogy természetes úton ne fordulna elő.

 

Miből lehet sejteni?

 

Ha a családban anyai ágon volt példa ikerterhességre, illetve ikrek születésére, akkor lehet rá számítani, hogy a történelem megismétli önmagát. Amennyiben az apa családjában volt ikerpár, az ebben az esetben nem számít. Persze véletlenek lehetnek, de a gének nem tehetnek róla.

 

Mesterséges megtermékenyítés esetén is igen nagy az esély arra, hogy egyszerre több petesejt is megtermékenyül, így a várandós szülőpár néhány hónap múlva 2-3 gyermek édesanyja és édesapja lesz.

 

Kockázatok

 

Alapvetően azt gondolom, hogy az ikerterhesség maga a csoda. Ettől függetlenül azonban számos komplikációval járhat együtt, így automatikusan magas kockázatúnak sorolják be ezeket a terhességeket. A komplikációk ugyan valószínűbbek, de egyáltalán nem biztosak.

 

Ha ikerbabákat vársz, biztos, hogy gyakrabban fognak vizsgálni, mintha egyetlen gyermeket hordanál a szíved alatt. Ez viszont nem feltétlenül rossz. Persze kellemetlen folyton a kórházat látogatni, főleg amikor már nagy a pocak, de kitüntetett figyelemben részesültök gyermekeitekkel.

 

Akárhogy is éled meg a percet, amikor megtudod, hogy ikreid lesznek, abban biztos lehetsz, hogy különös kincset kaptál, még ha az első idők nehezebbek is.

Ajánló

Tartsd be az alábbi tippeket!
Éld örömmel minden pillanatát!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Csak egy dolgod van az életben: azt csinálni, amiben hiszel. Ha erre képes vagy, kitartóan, határozottan, nem feladva, akkor nem lesz gond. (...) Akinek menni kell és megy, az nem néz oldalra, csak az utat figyeli, mert megtanulta, hogy csak az számít.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!