babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Túlsúlyos vagyok.

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Valószínűleg nem lesz a baba is az. Attól, hogy Te túlsúlyos vagy, egyáltalán nem biztos, hogy gyermeked is nagy súllyal fog világra jönni.

Vannak azonban bizonyos esetek, amikor nagy az esélyed arra, hogy az átlagosnál nagyobb babád születik. Ez akkor fordul elő általában, ha cukorbeteg vagy, esetleg korábban született már nagy babád, vagy túlhordod a gyermeked 1-2 héttel.

 

Biztosan tapasztaltad már, hogy amikor ellátogatsz a védőnőhöz, ő megméri a pocakod nagyságát köldökmagasságban. A pocak mérete az utolsó hetekben utalhat rá, hogy mekkora lesz a kisbaba, de természetesen pontos adatot nem tud adni erre vonatkozóan.

 

A pocak méretét nem csak a baba súlya és hossza befolyásolja, hanem a magzatvíz mennyisége is. Ha pedig egy picit több plusz súllyal indítottad a terhességed, valószínűleg még inkább bizonytalan adatot fog nyújtani a pocid mérete.

 

Honnan tudhatod tehát szülés előtt, hogy mekkora baba készül világra jönni? Az ultrahang az utolsó hetekben pontosabb adatot tud biztosítani számodra a kicsi méreteit illetően. Az ultrahang felvétel is csupán 90%-osan megbízható, így biztossá csak akkor válik a gyermek súlya és hossza, amikor megszületik.

 

Ha úgy gondolod, illetve úgy látod, hogy a kisbabád nagy súllyal fog születni, ne aggódj! Konzultálj az orvosoddal és a szülésznővel a szülési lehetőségekről. Ha úgy alakul, hogy nem tudsz eléggé kitágulni, akkor császármetszésre kerülhet a sor. De ahogy a cikk elején is említettük, a kismama túlsúlya nem feltétlenül jár együtt azzal, hogy a baba is nagyméretű legyen.

Ajánló

Képtelenség nem érezni!
Olvasd el bevált tippjeinket!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

A negatív gondolkodás határt szab a teljesítménynek. Ha viszont ezt megfordítjuk, akkor a lehetetlen hirtelen nagyon is elérhetővé válik.

- Amby Burfoot -

A legjobb baba ajándék!