babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Milyen testhelyzetben szüljek?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Már csak néhány hét választ el attól, hogy a karodban tarthasd a kisbabádat? Ez az utolsó pár hét telis tele van izgalommal, türelmetlenséggel és aggállyal a szülés tekintetében.

Egyre több kismamát foglalkoztat a kérdés, hogy mégis melyik pózban a legjobb szülni. Néhány éve még természetes volt, hogy mindenki félig fekvő pozícióban hozza világra gyermekét. Mára viszont sokat változott a világ, és évről évre kevesebb kismama dönt a már klasszikusnak számító testhelyzet mellett.

 

De mégis mik a lehetőségek, ha nem szimpatizálunk a félig fekvő testhelyzettel?

 

Ma már nagyon sok kórházban van lehetőséged különböző módszerek kipróbálásra. A vajúdás során kérhetsz masszázst, illetve halk meditációs zenét; használhatod a bordásfalat, a zuhanyzót, szinte bármit, amihez kedved támad. Ha szeretnél vízben szülni, ma már ezt is lehet. Egyszóval számtalan lehetőség nyílt meg a kismamák számára a szülést tekintve.

 

Legkedveltebb pozíciók

 

1. Állj szembe a pároddal, és öleljétek át egymást úgy, mintha táncolnátok. Így érzed a közelségét, a támogatását, miközben fizikailag is tökéletesen tudsz rá támaszkodni.


2. Álló helyzetben az egyik lábaddal lépj fel egy székre és finoman dőlj előre!


3. Guggolj le, és támaszkodj háttal a bordásfalnak, vagy a párod lábának, miközben ő egy széken ül. A második lehetőség azért is nagyon jó, mert úgy a válladat is tudja masszírozni.


4. Labdán ülve finoman hintáztasd magad előre hátra!


5. Ez a pozíció az egyik legkedveltebb a kismamák körében. Állj négykézláb, és közben lélegezz mélyen! Ha jártál, vagy jársz kismama jógára, onnan biztosan ismerős ez a gyakorlat.

Ajánló

Gyors segítség gyomorégésre terhesség és szoptatás ideje alatt is
Kikészülsz a férjedtől szülés után?
Mennyi az ideális?

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

A negatív hozzáállás olyan, mint a dohányfüst: betölti a rendelkezésre álló teret és kárt tesz a többiekben is. Ha pedig kinyitod a szobában az ablakot és beengeded a tiszta levegőt, hogy fél perc alatt eltüntesse a büdös füstöt: na, ez a pozitív gondolkodás!

- Vida Ágnes -

A legjobb baba ajándék!