babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Milyen testhelyzetben szüljek?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Már csak néhány hét választ el attól, hogy a karodban tarthasd a kisbabádat? Ez az utolsó pár hét telis tele van izgalommal, türelmetlenséggel és aggállyal a szülés tekintetében.

Egyre több kismamát foglalkoztat a kérdés, hogy mégis melyik pózban a legjobb szülni. Néhány éve még természetes volt, hogy mindenki félig fekvő pozícióban hozza világra gyermekét. Mára viszont sokat változott a világ, és évről évre kevesebb kismama dönt a már klasszikusnak számító testhelyzet mellett.

 

De mégis mik a lehetőségek, ha nem szimpatizálunk a félig fekvő testhelyzettel?

 

Ma már nagyon sok kórházban van lehetőséged különböző módszerek kipróbálásra. A vajúdás során kérhetsz masszázst, illetve halk meditációs zenét; használhatod a bordásfalat, a zuhanyzót, szinte bármit, amihez kedved támad. Ha szeretnél vízben szülni, ma már ezt is lehet. Egyszóval számtalan lehetőség nyílt meg a kismamák számára a szülést tekintve.

 

Legkedveltebb pozíciók

 

1. Állj szembe a pároddal, és öleljétek át egymást úgy, mintha táncolnátok. Így érzed a közelségét, a támogatását, miközben fizikailag is tökéletesen tudsz rá támaszkodni.


2. Álló helyzetben az egyik lábaddal lépj fel egy székre és finoman dőlj előre!


3. Guggolj le, és támaszkodj háttal a bordásfalnak, vagy a párod lábának, miközben ő egy széken ül. A második lehetőség azért is nagyon jó, mert úgy a válladat is tudja masszírozni.


4. Labdán ülve finoman hintáztasd magad előre hátra!


5. Ez a pozíció az egyik legkedveltebb a kismamák körében. Állj négykézláb, és közben lélegezz mélyen! Ha jártál, vagy jársz kismama jógára, onnan biztosan ismerős ez a gyakorlat.

Ajánló

Mit sportolhatunk várandósan?
Próbáld ki őket!
Fogadd meg az alábbi tanácsokat!

GYORSKERESŐ

mom ON board

Napi

Keep smiling! Tudod, hogy ez a set phrase nem egyszerűen annyit jelent, hogy mosolyogj? Hanem azt jelenti, hogy minden körülmények között legyél optimista.

- Szilvási Lajos -

A legjobb baba ajándék!