babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Várandósság alatti székrekedés

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Sok nő küzd székrekedéssel normál élethelyzetben is, azonban a terhes nők nagy százalékát érinti ez a probléma. 

Az ok egyszerű, a renyhe bélmozgás áll a háttérben, a megoldás azonban már némi fejtörést okoz, hiszen a kismamák számára a klasszikus hashajtószerek tiltólistán vannak, mivel azok görcsöket okozhatnak, amelyek akár a koraszülést is eredményezhetnek.

 

Ősi praktika- szilva

Nem butaság hinni az ősi praktikáknak, hiszen a jó sűrű szilvalekvár éhgyomorra garantáltan meghozza a hatását.

 

Rostok
A zöldségek és a gyümölcsök a vitamintartalmuk mellett fontos rostforrások is, amelyek elősegítik a bélmozgást, azonban nem biztos, hogy ezekkel elegendő rostot tudunk bevinni nap mint nap a szervezetünkbe. Ha napi 4 kilót viszünk be ezekből, az még mindig nem fedezi a napi rostszükségletünket. Kiegészítésképp próbáljuk ki a zabkorpát, vagy a zabpelyhet, amit akár a joghurtba vagy a magára a gyümölcsre is szórhatunk.
Tipp: Ízletesebb a korpa, ha egy kicsit ázni hagyjuk a joghurtban fogyasztás előtt.

 

Folyadékfogyasztás
A folyadékfogyasztás a rostok jó felszívódása miatt is fontos, hiszen így garantáltan kisöpörnek minden felesleges anyagot a bélrendszerünkből. Fontos, hogy napi 2- 2 és fél liter folyadékot elfogyasszunk. Ez lehet ásványvíz, tea vagy gyümölcslé is. Ha az ásványvizet választjuk, arra ügyeljünk, hogy vagy alacsony ásványi anyag tartalmút igyunk, vagy időközönként váltogassuk a vizeket, mert mindegyikben különböző mértékben találhatóak ásványi anyagok.

 

Rendszeres testmozgás
A rendszeres testmozgás ez esetben is csodákat tehet, mivel elősegíti a gyorsabb anyagcserét. Azonban ha babát várunk, ne csapjunk bele hűbelebalázs módjára a tornába, kérjük ki előtte szakember segítségét, hogy mi az a mozgásforma, ami nekünk megfelel ebben az állapotban.

 

Forduljunk orvoshoz
Ha a népi praktikák nem válnak be, akkor mindenképpen kérjük ki orvosunk vagy védőnőnk tanácsát, hiszen az is előfordulhat, hogy szervi probléma áll a dolog hátterében.

Ajánló

Alvási útmutató pocakosan
Mindennapokról őszintén.
Tippek az egészséges terhességért

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Ha van egy álmod, megvalósíthatod, senki sem fog vissza. (...) Te döntöd el, hogy a saját korlátaid meddig terjednek, és hogy melyiket mikor döntöd le. Ha törődsz a belső békéddel, lassan azt veszed észre, hogy már nincsenek gátak, csak te vagy és a vágyaid, amelyek sorra megvalósultak.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!