babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Párkapcsolati túlélő

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Egy új élet érkezése mindig nagy öröm a családban. A szülők kiteljesednek, a nagyszülők majd’ kiugranak a bőrükből. A nagy boldogság ellenére, gyakran előfordul, hogy az első pár hónap egyfajta hullámvölgy az újdonsült szülők párkapcsolatában.

A kisbaba mellett kevesebb idő jut egymásra, több az elvégzendő feladat.
 
Ez feszültséget szül, a legcsodálatosabb érzés ellenére is. Annak érdekében, hogy ezt elkerüld, adunk néhány tippet!

Tanítsd meg párodat a saját kialakult módszereidre a babával, illetve a háztartással kapcsolatos teendők terén, és osszátok meg a feladatokat. Például, a fürdetés legyen apuka feladata, az ő közös programja a babával. Mutasd meg neki, hogy lehet rekordidő alatt végezni a lakás kitakarításával, így néha meg tudja csinálni helyetted a háztartási feladatokat is.

A szülés utáni szexuális életről beszélni sok házasságban tabu. Fontos azonban, hogy még azelőtt beszéljetek róla, hogy ki sem látszol a pelenkák és cumisüvegek közül. Ha első gyermeketeket várjátok, még egyikőtök sem tudja, hogy mire számíthat a szülés után. Biztosan vannak aggályaitok, félelmeitek. Osszátok meg egymással!

Amellett, hogy a születés körüli teendőkkel foglalkoztok (babaszoba berendezése, lakás átalakítás, babakelengye vásárlás), beszéljetek arról is, hogy milyen szülők szeretnétek lenni, mit tartotok fontosnak a gyermeknevelés kapcsán. Jó, ha előre letisztázzátok az alapvető elveiteket, hogy ne élesben érjen meglepetés benneteket.

Engedd, hogy párod is kivegye a részét a kicsivel kapcsolatos ügyek intézésében. Bízd rá például, hogy kiválassza a gyermekorvost a baba számára. Biztos lehetsz benne, hogy ő is a legjobbat szeretné kisbabátok számára, úgyhogy nem kell aggódnod, hogy melléfog.

Beszéljetek a szoptatásról! Néhány férfi nem támogatja a párját a szoptatásban, idegenkedik tőle. Neked viszont nagyon nagy szükséged lesz az ő megerősítésére, támogatására. Kérd meg, hogy ne legyen ellenséges, Neked fontos, hogy ilyen módon táplálhasd a kisbabátokat.   

A várandósság során ritkán kerül szóba az éjszakai ébrenlét a baba születése után. Az első pár hónapban a kicsi sokszor ébred fel éjszaka, ami együtt jár azzal, hogy Ti is ébren lesztek. Amennyiben nyitott rá az apuka, egyezzetek meg abban, hogy felváltva keltek fel a babához. Ha munkája miatt neki több pihenésre van szüksége, akkor nyugtasd meg, és mondd el neki, hogy nem lesz az „éjszakai műszakkal” gondja.


Ajánló

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Nevess magadon, és nevess az életen. Ne gúnykacaj vagy önsajnálattól tocsogó nevetés legyen ez, hanem gyógyír, csodaszer, amely enyhíti a fájdalmat, kigyógyít a depresszióból, és segít megfelelő távolságból kezelni az adott pillanatban szörnyűnek látszó kudarcokat.

- Og Mandino -

A legjobb baba ajándék!