babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Elsősegélydoboz

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Amikor az első gyermekét várja a kismama, sok dologról még fogalma sincs. Sőt általában azt sem tudja, hogy gondolnia kellene rá, hiszen ezek az apróságok tapasztalat útján ragadnak ránk.

Összeállítottunk Nektek egy listát arról, hogy az otthon lévő elsősegélydobozotokat milyen apróságokkal kell kiegészíteni a gyermek érkezésével.

Természetesen vannak az üzletekben előre összeállított elsősegélydobozok, amelyek bátran beszerezhetsz. De vigyázz, közel sem biztos, hogy mindent tartalmaz, amire Neked szükséged lesz. Viszont ebben az esetben csak kiegészítened kell majd.

Az elsősegélydoboz helye eddig nem jelentett gondot, mostantól viszont ügyelned kell rá, hogy elég magasra tedd ahhoz, hogy a kicsi ne érje el még pár évig.

Kit hívjak vész esetén?

Az első és legfontosabb, hogy a dobozkád tartalmazzon neveket és telefonszámokat: a gyermekorvosét, az ügyeletét, a kórházét, stb. Így, ha esetleg nem Te vagy a babával, hanem valaki más vigyáz rá, neki sem jelent gondot értesíteni a fent említetteket.

Mit tartalmazzon a doboz?

- lázmérő a babának (hagyományos, homlokra tehető)
- fájdalomcsillapító gyermekek számára
- krém vagy zselé napégésre
- antiszeptikus krém vágott sebekre
- csipesz a szilánkok vagy szálkák eltávolításához
- fertőtlenítő törlőkendő – a sebek gyors tisztításához
- éles olló ragtapaszhoz és gézhez
- rovarriasztó
- ragtapasz több méretben és formában
- ragasztószalag gézlaphoz
- fásli
- géz
- gumikesztyűk (egyszer használatos)
- rovarcsípés okozta viszkető érzés enyhítésére szolgáló krém

A fent soroltakon kívül természetesen bármi mást beletehetsz, amit Te magad fontosnak és kézenfekvőnek tartasz. Az első hónapokban szerencsére a többségét nagy valószínűséggel nem fogod használni (reméljük, hogy később sem lesz rá szükség), tehát a doboz tartalmának egy részét ráérsz később is megvásárolni.

Ajánló

A titok, amiről tudnod kell.
Életen át tartó kötődés.
Alakítsd ki a napirendjét!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Nevess magadon, és nevess az életen. Ne gúnykacaj vagy önsajnálattól tocsogó nevetés legyen ez, hanem gyógyír, csodaszer, amely enyhíti a fájdalmat, kigyógyít a depresszióból, és segít megfelelő távolságból kezelni az adott pillanatban szörnyűnek látszó kudarcokat.

- Og Mandino -

A legjobb baba ajándék!